Shakedown Tim + Boy Vielvoye

Shakedown Tim + Boy Vielvoye

do 24 november 2022

  Event

“Shakedown Tim” brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags.

Zanger-gitarist en “Shakedown Tim” (ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en staat ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo’ Buddy, Little Victor…

“Shakedown Tim” is niet enkel een uitzonderlijke gitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen. Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en jazz.Hij bracht 2 albums uit op Het befaamde label “Rhythm Bomb Records” Dit bracht hem al van Boom over Helsinki tot in L.A.
Voor zijn laatste album “Shakedown’s Thow’down” tekende de legendarische bluesman James Harman (USA) in als producer.
Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel.

Deze band mikt op je heupen én op je ziel!

Tweede gast deze avond is Boy Vielvoye. De zanger en mondharmonica man van Gumbo Kings.

Blues@ the Factory is de nieuwe programmeringslijn in onze agenda. Samen met For the Road zetten we elke 4e donderdag van de maand een maandelijks blues programma neer. Dit kunnen sessies zijn waarin lokaal talent gepresenteerd wordt maar ook optredens van bijzondere hoofdgasten.

 

  24 november 2022
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: betaal wat je kunt

  Event