BMB con.

BMB con.

do 15 september 2022

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. BMB con. komt hun project ‘Over de Grens – de Overkant’ presenteren, waar ze al sinds 2017 aan werken… aan de IJssel.

“Oorspronkelijk hebben we dit project ook geprobeerd uit te voeren bij de Lek, maar die rivier stroomt te langzaam.”

 

Het project is in eerste instantie bedoeld om te horen of een stromende rivier effect heeft op geluid dat van de ene oever naar de andere wordt gezonden. Hoe klinkt de overkant aan deze kant en aan de overkant zelf? Vormt de rivier een barriere; is het stil aan de overkant? De schepen brommen hun weg over de rivier, hoe ver hoor je dat? En wat horen de vissen? BMB con. zal deze avond diverse materialen gebruiken die ze in de loop der tijd hebben verzameld.

BMB con. is een collectief dat werkt met geluidskunst in diverse vormen, opgericht in 1989 door Justin Bennett, Wikke ‘t Hooft en Roelf Toxopeus. Sinds 2006 bestaat BMB con. uit het duo Bennett en Toxopeus in samenwerking met andere personen en groepen. In het project ‘Over de Grens – de Overkant’ werd samengewerkt met Wineke van Muiswinkel.

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

  15 september 2022
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 5,00

Tickets   Event