Jutta Chorus

Jutta Chorus

zo 12 maart 2023

Tickets   Event

Jutta Chorus (1967) is onderzoeksjournalist bij NRC en schrijver. In haar eerste periode bij NRC Handelsblad schreef ze vooral over mode, maar later ook over andere onderwerpen. In 2002 werd haar eerste boek gepubliceerd In de ban van Fortuyn, over de opkomst van Pim Fortuyn in de Nederlandse politiek. Hierna volgden boeken over de moord op Theo van Gogh (In Godsnaam, 2005), een portret over het leven in een migrantenrijk (Afri, uit 2011) en een portret over de zware jaren van koningin Beatrix: Beatrix. Dwars door alle weerstand heen dat vlak na haar aftreden in 2012 verscheen. 

Haar nieuwste boek is anders van opzet en leest als een breed uitwaaierende historische roman. Alma’s dochters vertelt het levensverhaal van Lili’s overgrootmoeder, oma, moeder, tante en uiteindelijk ook Lili zelf. Vijf opmerkelijke levens van vrouwen die wegbereiders waren, maar tegelijkertijd in de schaduw van hun echtgenoten en de geschiedenis leefden.

In het kader van de Boekenweek 2023 (11 t/m 19 maart 2023) houdt Jutta Chorus de Boekenweeklezing 2023. Ze vertelt uitvoerig over haar werk en over de vondst van een blauw linnen koffertje met daarin brieven, dagboeken, foto’s van zowel haar moeder als grootmoeder. Met deze vondst gaat een schat aan vrouwengeschiedenissen open die terug te lezen zijn in haar boek Alma’s dochters.    

Deze Preek & Pint op ‘t pleintje -lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland en boekhandel Tomey.

  12 maart 2023
  Deur open: 15:45 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 12,00 inclusief pintje

Tickets   Event