Botte Bijl presents: Back to the 80’s & 90’s!

Botte Bijl presents: Back to the 80’s & 90’s!

za 11 november 2023

Tickets   Event

Op 11 november neemt Botte Bijl je mee naar de beste decennia van de vorige eeuw! En dan hebben we het natuurlijk niet over poppy tunes en boybands, maar presenteren we al onze hardrock en metal favorieten in één avond! Botte Bijl presents: drie steengoede en knalharde coverbands die je terug blazen naar de 80’s en 90’s. En met DJ Uzi als afsluiter van deze bomvolle avond komen werkelijk al jouw favoriete harde hits voorbij!

 

SLAYER COVER BAND (Back to the 80’s)

Player heeft i.v.m. familie-omstandigehden hun optreden bij Botte Bijl moeten annuleren. Sterkte aan hen. MAAR zij zorgen ervoor dat er toch muziek van Slayer gaat klinken: SLAYER COVER BAND komt nu de set overnemen.

SLAYER! Deze avond kun je zonder gene schreeuwend je stem verliezen, want met de SLAYER COVER BAND op het podium komt er een extreem stuk trash metal onze kant op. Tijdens deze setlist heb je onze volledige toestemming om mee te schreeuwen met de bekende lyrics over dood, verderf en ‘the horrors of hell’. Stiekem best lekker voor één avond en zoals de band zelf zegt: ‘an ideal metal afterparty’. En dus duiken we met hen de krochten van de muzikale jaren ‘80 in!

 

Bleach (Back to the 80’s/90’s)

Al meer dan 30 jaar krijgen we geen genoeg van hits als ‘About A Girl’, ‘Come As You Are’ en ‘Smells Like Teen Spirit’. Met Bleach komen deze epische hits zeker voorbij en gaan we terug naar hét moment van de vorige eeuw, de oorsprong van Nirvana. Deze band ontketende een ware revolutie in de populaire muziek. Met de ingang van de jaren ‘90 had alternatieve rock door Nirvana voor eeuwig een plek veroverd binnen de mainstream muziek. Hoog tijd dus dat Bleach op het podium van Botte Bijl laat horen waarom. Dat doen ze bovendien als geen ander, want zowel in stemgeluid als in vorm en manier van spelen wordt Nirvana zo goed als mogelijk door hen geïmiteerd. Een heerlijke manier om even terug in de muzikale wereld van eind jaren ‘80 en begin jaren ‘90 te duiken.

 

Rage Against The System (Back to the 90’s)

De beste manier om stoom af te blazen? Dat is toch echt die vijf minuten van ‘Killing In The Name Of’ met een zaal vol bezwete rockers die tegelijkertijd ‘Motherf*&#%r’ schreeuwen als climax. En dus is Rage Against The System de ultieme coverband voor een goede Botte Bijl avond. Wat kijken wij uit naar deze jonge muzikanten die ons het beste van zichzelf én Rage Against The Machine zullen geven!

“Vier jonge muzikanten, één podium, één liefde: HELEMAAL LOS GAAN! De beste rage tracks op de meest rauwe manier mogelijk. Met een ongekende show die altijd in beweging is springt Rage Against The System van podium naar podium. De bewijsstukken van topshows worden voortdurend geleverd op festivals zoals Paaspop, Tributeland en Tribfest. Maar ook verschillende poppodia zoals Dynamo, Volt en Grenswerk ontkomen niet aan onvergetelijke optredens die die bij velen op het netvlies gebrand staan. Een ode aan Rage die je nog nooit op deze manier hebt mogen meemaken. Twijfel je nog? Niet doen. Check it out!”

 

  11 november 2023
  Deur open: 18:30 uur
  Aanvang: 18:30 uur
  de zaal
  Entree: € 18,50

Tickets   Event