uitverkocht: Cèilidh

uitverkocht: Cèilidh

za 30 september 2023

Tickets   Event

Het wordt een feestelijke avond waarbij de traditionele schotse dans, de Cèilidh, het belangrijkste onderdeel van de avond vormt. De caller Carieke gaat iedereen in de zaal leren hoe deze dans moet, om vervolgens met z’n allen er een groot dansfeest van te maken. Natuurlijk met live Schotse en Ierse muziek van Maggies Wedding en medewerking van volksdansgroep Orient. Je wordt er heel blij (en best fit) van.

Maggies Wedding is ontstaan in 2011 toen een vriendin van de bandleden, Maggie, in het huwelijksbootje stapte. Voor die gelegenheid werd de band Maggies Wedding opgericht en dit was tevens het startsein voor de band. Ze werden gevraagd Ierse muziek te spelen bij haar bruiloft en dit was zo’n succes dat ze als band door zijn gegaan met als naam ‘Maggies Wedding’. Het repertoire groeide in de loop van de tijd en bestaat vooral uit Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels.

Het instrumentarium is indrukwekkend: gitaar, accordeon, fluit, viool, bodhran enz.

Annemarie Roelink (viool/lepeltjes), Ies Mueller (fluit), Hieke Zoon (bas gitaar), Dominic Dingena (Banjo), Beate Hazeleger (percussie), Arjen Volkers (accordeon/gitaar) en Peter Merry (gitaar/zang) zijn de bandleden die bij de Ceilidh zullen spelen.

 

  30 september 2023
  Deur open: 19:45 uur
  de zaal
  Entree: € 12,50

Tickets   Event