Cézanne Tegelberg & Company: HAG

Cézanne Tegelberg & Company: HAG

vr 27 januari 2023

HEKS SORCIÈRE CADI ડાકણ CZAROWNICA BRUXA

Dwaal als onzichtbare toeschouwer door een intiem ritueel

De term ‘heks’ wordt gebruikt om te onderdrukken, te stigmatiseren, te vervloeken, maar de Heks is zoveel meer. Ze is de wijze vrouw, de ontembare, de heldere. Zij die zich weigert te voegen naar onze systemen. Ze is de oerkracht, de haarscherpe intuïtie waarvoor de moderne vrouw zich doof maakt uit angst om voor gek verklaard te worden.

Niet als het aan haar ligt. Overal om ons heen verschijnt ze. En ze zal vrij zijn.

Met deze performance duiken we in de oceaan van ons collectief geheugen op zoek naar de oervrouw, de heks in ons allemaal. Vanachter haar ogen kijken we mee. Als onzichtbare toeschouwers dwalen we door een bewegend labyrint en komen we belachelijk dichtbij een intiem ritueel van hervinden en reclaimen, van weten en waanzin. Het is tijd om terug te gaan.

Maker Cézanne Tegelberg: “Mijn dochter leert op peuterleeftijd al dat heksen slecht zijn en spoken niet bestaan. Einde verhaal. Maar ik heb haar lief, de heks. Grootmoeder Wilg, Eucalypta, Kali, Baba Yaga. Ik bewonder die vrouw omdat ze zich nooit verontschuldigt voor wie ze is. Misschien is heks zijn niets anders dan de bereidheid om zonder oordeel te luisteren met alle zes je zintuigen. En vervolgens schaamteloos jezelf te zijn. Met deze voorstelling wil ik de heks bevrijden – de heks in mij, de heks in mijn dochter, de heks in het publiek. Niks einde verhaal. Begin verhaal.”

HAG van Cézanne Tegelberg & Compagny

Sometimes it takes a little effort to remember how to see

how to listen

to feel

sense

without naming that which we perceive.

 

For to name is to solidify – but everything is always in motion.

 

So we travel…

Credits

Regie/Concept Cézanne Tegelberg Performers/makers Martine van Ditzhuyzen, Jinissa Meggi, Rhian Morris, Sylwia Niekolaas, Buket Pala Soydar Muzikanten/makers Dymphi Peeters, Renato Penêda, Cézanne Tegelberg Voice over Ellen van Rossum Lichtontwerp Esther Love Poppen Cat Smits Decorontwerp & uitvoering Rhian Morris, Sylwia Niekolaas, Cézanne Tegelberg Kostuums Sylwia Niekolaas Teksten Cézanne Tegelberg, Rhian Morris Techniek Esther Love, Jorrit van Rijn Marketing Dieke van der Spek, Leonie Poot, Buket Pala Soydar Campagnebeeld Maartje de Groot
Een productie van
Cézanne Tegelberg & Company in coproductie met Cat Smits Company

De voorstelling is LNP/ language no problem
Meer info over HAG: http://www.cezannetegelberg.company/hag.html

Over Cézanne Tegelberg & Company
Cézanne Tegelberg & Company maakt immersieve performances in theaters en op locatie. Het internationale gezelschap creëert sferische werelden waarin alles mogelijk is en waar publiek zich in onderdompelt. Tijdloze verhalen die voorbijgaan aan de verschillen die de tijd ons oplegt. Over groei en vergankelijkheid, vasthouden en loslaten, waarneming en kippenvel. “Cézanne Tegelberg maakt het onzichtbare zichtbaar” – Den Haag Centraal
http://www.cezannetegelberg.company/

 

  27 januari 2023
  Deur open: 19:15 uur
  Aanvang: 19:15 uur
  de zaal
  Entree: € 18,50