Chemical Butterfly van Mick Hup | support: SONIC WHIP

Chemical Butterfly van Mick Hup | support: SONIC WHIP

za 14 oktober 2023

Tickets   Event

Mick Hup – Chemical Butterfly
Na een lange tijd op pad met een verscheidenheid aan acts, vond Mick dat het tijd was om een ​​nieuw solo-album te produceren. Het duurde zes maanden van schrijven, herschrijven, componeren, pre-produceren en arrangeren, voordat hij uiteindelijk zijn intrek nam in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, om op te nemen wat Chemical Butterfly zou worden. Met drummer Dave Menkehorst, Rob van der Loo op bas en Thomas Meeuwis op gitaar, werden de meeste nummers live opgenomen, waardoor het album zijn organische gevoel kreeg. Na 2 dagen intensieve opnamesessies stond het album op het punt om de volgende fase van zijn verbazingwekkende reis in te gaan: postproductie in Jonas Pap’s Studio voor strijkers, Mengwerk Hilversum voor de gitaaroverdubs, Len van de Laak’s studio in Amsterdam voor keyboards, opname zang in Mick‘s Home Studio, mixen door Dave Menkehorst in Den Bosch en tot slot mastering door Pieter Kloos in Eindhoven.
En hier is hij dan: Micks zelf geproduceerde album Chemical Butterfly. Het bevat tien zelfgeschreven en gecomponeerde nummers, evenals een cover van Jeff Lynne’s (E.L.O.) Telephone Line, die comfortabel naast alle andere nummers staat.
Micks liefde voor melodie, melancholie en momenten van ruige en meedogenloze muziek straalt echt af op Chemical Butterfly. Kortom: een musthave voor liefhebbers van veelzijdige muziek.

Speciaal voor deze gelegenheid met
Sheldon Jung,
René Geelhoed,
Hubert Eggen en
Maarten Kooymans
SONIC WHIP

foto: Willem Melssen

SONIC WHIP is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.

De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft SONIC WHIP toch een volkomen eigen gezicht.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum “Triskelion”, Kers op de taart : Hun single “Space” eindigde als tweede bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland.
De track “Storm Is Over” haalde in North Carolina en Boston de top van de charts bij twee grote radiostations.
Tussen de shows door werkt de band aan een tweede plaat.
“You’re getting hit with the Sonic Whip”…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.

Invloeden :
Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Audioslave, Soundgarden en Navarone.

Muziekplank: “Met het trio Sonic Whip heeft Nederland er weer een rockact met internationale allure erbij”.

Gitarist: “Op debuutalbum “Triskelion” verrast Sonic Whip met een frisse energieke rocksound.”.

Arrowlordsofmetal.nl : ” Hoewel de jonge leeftijd van de heren anders zou kunnen doen vermoeden, levert Sonic Whip een uiterst volwassen debuut af. Hoe jong ook, de broertjes Meryn en Florian weten al heel goed hoe ze een goede song moeten schrijven. Hulde! Eerst Nijmegen, nu Nederland en dan de wereld: wie neemt deze gasten mee op toer?”

Camiel Music: ”De verslavende zanglijnen blijven met weerhaken in mijn hoofd hangen. We spotten zware Soundgarden riffs, Beatles achtige koortjes en een Hammond orgel. Grote vent als je ze nu niet even snel gaat checken!”

Ugenda: “Als ik over 10 jaar een recensie schrijf voor een nieuwe opkomende band, wees dan niet verbaasd als daarin staat: ze hebben zich duidelijk laten beïnvloeden door Sonic Whip, de band die in 2021 de rock van een nieuwe sound voorzag”.

foto header: Bram Versteeg

  14 oktober 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 15,00

Tickets   Event