Componistenatelier

Componistenatelier

zo 17 april 2022

Tickets   Event

En…actie! Componisten Paul Gelsing en André Wierenga, inmiddels oude bekenden bij de Gelderlandfabriek, gooien voor de derde keer de deuren van hun Componistenatelier open. Dit keer nemen ze je mee in de wondere wereld van de filmmuziek. Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n soundtrack en wat doet het met jouw filmbeleving? Met ins en outs, long shots en clips, suspense en ontspanning, stills en dynamiek, muzikale close-ups, klinkende panorama’s en nog veel meer, en dat alles wordt gelardeerd met een fijn potje livemuziek. Violiste Roos van Well en klarinettiste Angela Kreeftmeijer komen hen hierin bijstaan. Komt dat zien (en horen!)

André Wierenga is vanaf zijn 5e  bezig met muziek. Hij heeft lange tijd klassiek gitaarles gehad en speelt ook piano. In 1989 en 1990 volgde hij compositielessen aan het Utrechtse cantoraat. André maakte deel uit van diverse bands in en om Utrecht. Naast het schrijven van songs houdt hij zich vanaf 2013 bezig met het schrijven van modern klassieke muziek. Zijn Five Pieces for Violin and Piano ging in 2014 in première. Daarnaast schreef hij muziek voor klarinet en piano en een aantal stukken voor blaaskwintet en tenorstem.

Paul Gelsing studeerde piano en koordirectie. Hij is sinds 2009 actief als componist op hele diverse terreinen. Zo schreef hij in opdracht kinderopera, orkest-, koor- en ensemblestukken, muziek voor theatervoorstellingen en soundtracks voor korte films en documentaires. Hij ontving verschillende compositieprijzen op het gebied van o.a. muziek voor strijkkwartet, voor gemengd koor en voor kamermuziekensembles. Paul is artistiek leider van Stichting OssiaMusica, die zich inzet voor eigentijdse klassieke muziek. Onder die vlag organiseerde hij in 2014 en 2015 het meerdaagse festival ‘New meets Newer’.

Roos van Well

Angela Kreeftmeijer

FabriekKlassiek is mede mogelijk gemaakt door de steun van Prins Bernard Cultuurfonds, fonds Podiumkunsten, VSB fonds en het Culemborgs Cultuurfonds.

  17 april 2022
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 15,00

Tickets   Event