Culemborg Blues | Dave Warmerdam Band en Robbert Duijf | 2e set

Culemborg Blues | Dave Warmerdam Band en Robbert Duijf | 2e set

za 22 augustus 2020

Tickets   Event

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende blues classics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!

Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans) formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues” Eind 2019 gevolgd door het live album “Play’’. Het Album is inmiddels genomineerd voor een Dutch Blues Award.

Een van de hoogtepunten van de band tot nu toe is de deelname aan de International Blues Challenge in Memphis (eind januari 2020) na het winnen van de Dutch Blues Challenge. Een geweldige ervaring voor deze nog jonge band.

De band bereikte hier een eervolle halve finale plaats en werd bedolven onder de complimenten, waaronder die van niemand minder dan Walter Trout! En Walter heeft inmiddels de daad bij het woord gevoegd en de band voor 3 support-optredens uitgenodigd in 2021.

Dit alles en het goede optreden op de Varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019 is een goede reden de band uit te nodigen voor deze alternatieve Culemborg Blues.

Line-Up:
Dave Warmerdam – Keys, Vocals
Janne Timmer – Vocals
Sonny Ray – Guitar
Lars Hoogland – Bass
Rick van de Voort – Drums


Robbert Duijf (1974, Heerlen) is een gepassioneerd muzikant. Hij vertelt verhalen, samen met zijn gitaar, en gebruikt daarbij een typische traditionele fingerpicking stijl, gecombineerd met slide en meestal  open tuning. Een mix van jaren 30 delta blues, gospel en jaren 60 Brits Amerikaanse folk. Puur, oprecht en vol overgave, voorzien van een frisse eigen draai.

 Zijn eerste solo album “Going Home” is live opgenomen in 2018 en zo op cd gezet. Inclusief achtergrondgeluiden van bar en publiek, geen overdubs, geen kleine correcties. De sfeer en de overgave waarmee de nummers gebracht worden, zijn daardoor ook behouden gebleven.

Begin dit jaar ging Robbert de studio in om zijn tweede album op te nemen. Een album dat op 15 januari 2021 uitgebracht wordt.

Robbert won in 2019 de Dutch Blues Challenge en mocht daardoor Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge op  Beale street in Memphis (USA) waar hij de halve finale bereikte.  

Het eigen werk is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House en Robbert Johnson, maar ook door Michael de Jongh en Dave Van Ronk.

Line-Up:
Robbert Duijf – Vocals, Guitar

  22 augustus 2020
  Deur open: 22:15 uur
  Aanvang: 22:30 uur
  de zaal
  Entree: € 20,00

Tickets   Event