DAS AUDIO COMBO

DAS AUDIO COMBO

za 23 september 2023

Tickets   Event

DAS AUDIO COMBO slingert het begrip orgelband ver de 21e eeuw in. Nu eens geen bloedeloze funky of jazzy shit; DAS AUDIO COMBO wentelt zich in rauwe soul, gospel en rock & roll. Maar verwacht geen gespannen, stoere koppies op het podium. De manier waarop DAS AUDIO COMBO de zaal in knalt, geeft zelfs stugge Groningers het gevoel een geboren danser te zijn.

Wat nooit iemand opvalt, maar toch gezegd moet worden: DAS AUDIO COMBO is volledig instrumentaal. Gelukkig maar, want hoeveel goede muziek gaat er niet verloren door een slechte zanger.

DAS AUDIO COMBO verraste op festivals als Oerol, De Parade, Eurosonic en Noorderslag. Maar net zo makkelijk vliegt de band voor één show naar Rome of opent voor de Fun Lovin’ Criminals. De single op het Spaanse Butterfly Records met een ontspoorde versie van The Cramps’ Human Fly, wordt zelfs gedraaid door hippe New Yorkse dj’s!

En vanwaar die bandnaam? DAS AUDIO COMBO was eerst vernoemd naar een bepaalde Duitse supermarktketen -waarvan de naam ook begint met een A- die zoveel interesse in de band had, dat ze de heren graag wilde ontmoeten in de rechtszaal. Toen volgde iets met eieren en geld… Maar genoeg voor nu: Nederland is klaar voor DAS AUDIO COMBO!

Line up:
André Dodde: Hammond, Moog
Jan Veenkamp: bas
Arnold Veenkamp: drums

‘This Dutch combo provides a feast for Hammond fans; the organ is king and you gotta swing!’
Shindig Magazine

‘Frontman André laat zijn vingers over z’n Hammond dwarrelen als zijnde hij Jimmy Smith on speed. Verruil sleazy van zZz voor cheesy en je hebt Das Audio Combo. Zag je ze zo maar meer in het clubcircuit!’
3voor12

Off Track is mede mogelijk gemaakt door:

Deze eerste Off Track is een underground popfeest met STIP.

Pay What You Can

Bij de STIP voorstellingen koop je van te voren je kaartje via de button op de website, die je door-leidt naar het betaalsysteem van theater de Fransche School.
Hier geef je aan of je de adviesprijs betaalt of je eigen gekozen tarief met een minimum van € 2,50.

  23 september 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: pay what you can

Tickets   Event