De Ramptoerist (premiere)

De Ramptoerist (premiere)

za 6 november

Tickets

De Ramptoerist

Soms ontmoet je iemand waarvan je het gevoel hebt die al jaren te kennen. Iemand met wie je het liefst een oude auto in zou springen om over een lange rechte weg de horizon in te rijden. Totdat die fantasie keihard tegen de realiteit crasht. Wat als je elkaar ontmoet op een plek waar zich een ramp heeft voltrokken?

Twee vreemden ontmoeten elkaar op de wrakstukken van een dodelijk verkeersongeluk en worden daar roekeloos verliefd. Hoe intiemer ze worden, hoe moeilijker het wordt om hun onschuld te bewaren. Kun je de wereld om je heen vergeten? Maakt dat je een slecht mens? Wat als je een slecht mens bent?

Met De Ramptoerist presenteert Theater Tocht een beeldende, poëtische voorstelling over de fatale botsing tussen verlangen en verantwoordelijkheid; een zwartkomische thriller over twee mensen die koste wat het kost onschuldig willen zijn.

Theater Tocht

Theater Tocht is een jong Utrechts gezelschap bestaande uit scenograaf Floris Barnhoorn, schrijver Mick Lindo en regisseur Marijn van den Bogaard. Zij maken nieuw repertoire met een extreem beeldende en absurdistische handtekening, vanuit een gedeelde fascinatie voor de stuntelende mens. Hun voorstelling Wild Law won de publieksprijs op festival Winterkaravaan en met de voorstelling Bovenkamer op het Café Theater Festival profileerden zij zich volgens de jury als een gezelschap met veel potentie, een vervreemdende beeldtaal en indringend, fysiek spel. In het kader van de Werkplaats Walhalla Pitch won deze De ramptoerist de publieksprijs. Met De ramptoerist brengen de makers hun onderzoek naar de rol van de toeschouwer in de praktijk en willen ze het publiek midden in het spanningsveld van de voorstelling plaatsen.

  6 november 2021
  Deur open: 20:15 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: 16,50

Tickets

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda