uitverkocht: Diederik Gommers

uitverkocht: Diederik Gommers

zo 13 februari 2022

Tickets   Event

Preek & Pint op ’t Pleintje

Tijdens het afgelopen jaar is intensivist Diederik Gommers een bekende Nederlander geworden. Als lid van het Outbreak Management Team is hij regelmatig te gast in diverse talkshows. Vooral zijn heldere uitleg en oprechte interesse vallen daarbij op. In januari 2021 ontving hij daarvoor samen met virologe Marion Koopmans terecht de Machiavelliprijs. Met name zijn streven om de wetenschap over Covid 19 toegankelijk te maken voor een breed publiek was een belangrijke reden voor toekenning van deze prijs.

Diederik Gommers is als intensivist verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en heeft gevolgen en effecten van de coronacrisis direct meegemaakt. In zijn lezing zal deze actualiteit zeker aan bod komen. Zingeving in een tijd waarin we in de ban waren van een ongrijpbaar virus. Wie kan daar beter op reflecteren dan Diederik Gommers?

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  13 februari 2022
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  de zaal
  Entree: € 15,00 inclusief een pint

Tickets   Event