Erik Ex

Erik Ex

zo 30 oktober 2022

Tickets   Event

*Let op: deze lezing is verplaatst van 27 november. Eerder gekochte tickets blijven geldig. Met iedereen die al een ticket voor 27 november heeft gekocht wordt contact opgenomen.

Een reis door onderwijsland.

Elke twee weken schrijft Erik Ex een column over onderwijs in dagblad Trouw. Hij is een scherp observator met een goede neus voor actuele ontwikkelingen. Erik Ex is docent geschiedenis aan het Cygnus Gymnasium in Amsterdam en lerarenopleider Universiteit Utrecht In 2017-2018 maakte Erik met zijn broer in een VW-busje een reis van Finland naar Singapore. Hun doel was om een beeld te krijgen van het onderwijs in verschillende landen. Waar geven docenten het beste onderwijs in de wereld? Hoe zien we de visies en de idealen van een land terug in het klaslokaal? In twaalf landen hebben de broers hun bus geparkeerd bij scholen op allerlei tot de fantasie sprekende locaties: rivierdelta’s, bergpassen, bij de frontlinie van een Oekraïens oorlogsgebied en in wereldmetropool Singapore. Het resultaat hebben ze op beeld vastgelegd en deels gepubliceerd op de website van de Volkskrant.

In zijn lezing zal Erik zijn ervaringen en observaties met ons delen en ons wereldbeeld wellicht een beetje doen kantelen.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

  30 oktober 2022
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  de zaal
  Entree: € 12,00 inclusief pintje

Tickets   Event