uitverkocht: Eric Vaarzon Morel met ELLE | 1e concert

uitverkocht: Eric Vaarzon Morel met ELLE | 1e concert

zo 6 december 2020

Tickets

Eric Vaarzon Morel

Eric, zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van internationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige flamencogitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Volgens HP De Tijd “zijn instrument lijkt bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer”. Ieder jaar bespeelt Eric de Nederlandse concert- en theaterpodia met een nieuw programma waarin de door hemzelf gecomponeerde muziek centraal staat. Hij laat zich voor zijn theaterprogramma’s veelal inspireren door het werk van beeldende kunstenaars door de eeuwen heen. In 2016 bracht Eric een groot muziektheaterstuk over Jeroen Bosch naar de Nederlandse theaters met o.a. Claron McFadden (sopraan) Raquela Soblechero (flamencodanseres) en Teresa Vallejo (acrtíz/danseres).

Als hoofd- en bijvakdocent flamencogitaar aan de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam stimuleert Eric jong talent.

‘Ook daarom hou ik van flamenco: het stimuleert de vrije geest. Ik ben steeds meer mijn eigen muziek gaan maken, en heb uiteindelijk mijn kunstenaarschap gevonden, hoe pretentieus dat misschien ook klinkt. Al is de zoektocht natuurlijk nooit ten einde.’ NRC, 10 januari 2015

ELLE

Eline is eind augustus van dit jaar gestart op het conservatorium van R’dam Codarts op de afdeling Singer/songwriting. Verder heeft zij de afgelopen jaren meegedaan met voorstellingen Van Eric Vaarzon Morel in de theaters met als hoogtepunt een Kerstshow afgelopen december. ELLE is een jonge getalenteerde singer/songwriter die naar ze zelf zegt “Melancholische pop” ten gehore brengt.
Zij schrijft  artikelen/recensies voor “3 voor 12 NH”, een platform voor jonge musici!

 

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  6 december 2020
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 17,50 inclusief pizzapunt

Tickets