geannuleerd: Erik Ex

geannuleerd: Erik Ex

zo 9 januari 2022

Tickets

Preek & Pint op ’t Pleintje

Elke twee weken schrijft Erik Ex een column over onderwijs in dagblad Trouw. Hij is een scherp observator met een goede neus voor actuele ontwikkelingen. Erik Ex is docent geschiedenis aan het Cygnus Gymnasium in Amsterdam en werkt momenteel voor de Universiteit van Utrecht als lerarenopleider. In 2017- 2018 maakte Erik met zijn broer in een VW  busje een reis vanaf Finland naar Singapore. Hun doel was om een beeld te krijgen van het onderwijs in de landen waar zij door reisden. Waar geven docenten het beste onderwijs in de wereld? Hoe zien we de visies en idealen van een land terug in het klaslokaal? In twaalf landen hebben de broers hun bus geparkeerd bij scholen op allerlei tot de fantasie sprekende locaties: delta’s, bergpassen, bij de frontlinie van een Oekraïense oorlogsgebieden in wereldmetropool Singapore. Het resultaat hebben ze op beeld vastgelegd en deels gepubliceerd op de website van de Volkskrant.

In zijn lezing zal Erik zijn ervaringen en observaties met ons delen en ons wereldbeeld wellicht een beetje doen kantelen.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  9 januari 2022
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 15:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een pint

Tickets