expositie Klaartje van Essen

expositie Klaartje van Essen

do 19 januari - zo 12 maart 2023

Artist statement – Klaartje van Essen

Dingen die ik in het dagelijks leven tegen kom, vormen de grondslag van mijn werk als een multidisciplinaire kunstenaar, waarbij het natuurlijke en het mechanische terugkerende thema’s zijn. De mechaniek van een fietsenketting, een stuk boomschors met een vreemde textuur of een bord met eten, kunnen aanleiding zijn voor een nieuw werk. In de studio beweeg ik tussen verschillende media zoals fotografie, tekeningen, sculptuur en installatie, waarbij het ene werk aanleiding geeft tot een volgend werk.

Veel van mijn sculpturen komen tot stand door te graven in aarde en daar vervolgens gips in te gieten met grillige vormen als resultaat. Het is een poging om het onzichtbare zichtbaar te maken, het te kunnen bekijken en onderzoeken. Naast het dagelijks leven, haal ik ook inspiratie uit dromen. Wat is de mechaniek achter dromen en wat vertellen ze over ons onderbewuste. Door middel van mijn werk probeer ik daar grip op te krijgen.

foto header: close-up honeycomb storage

Jonge, pas afgestudeerde kunstenaars krijgen met een expositie bij de Gelderlandfabriek de kans om op toegankelijke wijze een breed publiek te bereiken.

Opening: donderdag 19 januari om 19:30 uur

  19 januari 2023 - 12 maart 2023
  Zie openingstijden
  de entree
  Entree: gratis!