Fay Claassen + Karel Boehlee + Koosje + João Erbetta

Fay Claassen + Karel Boehlee + Koosje + João Erbetta

zo 15 september - 14:30 uur

Tickets   Event

Fay Claassen

Powervrouw van de jazz, Fay Claassen, is één van de meest veelzijdige zangeressen van ons land en behoort tot de Europese top. Fay staat dan ook bekend als muzikaal fenomeen vanwege haar elegantie en fijnzinnigheid; a sophisticated lady die geen genres schuwt. Met haar indringende stemgeluid heeft ze de gave om een nummer zich geheel eigen te maken. En weet ze haar publiek daarmee te ontroeren en in de ziel te raken.

Fay Claassen is bekroond met prestigieuze (inter)nationale muziekprijzen. In 2022 won ze haar vierde Edison Jazz Award en is daarmee de enige Nederlandse hedendaagse musicus die dit op haar naam heeft staan. Verder ontving ze een Gouden Plaat en de Chet Baker Award. Mei 2023 verscheen het nieuwe album in samenwerking met het Residentie Orkest, Symphonic Stories.
De lijst van gerenommeerde festivals, podia en jazzlegendes en andere muzikale grootheden waarmee Fay heeft samengewerkt is lang. Van Toots Thielemans, Mike Stern, Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Paquito D’Rivera, Tom Harrell, James Carter tot David Linx, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Ilja Reijngoud en Peter Beets. Fay stond maar liefst negen keer op het North Sea Jazz Festival. Ook wordt de vocaliste veelvuldig geraagd als gastdocent bij conservatoria, zoals Amsterdam en Antwerpen.

“Claassen weet goed hoe ze de emotie in haar muziek moet leggen. Er schuilt poëzie in haar zangnoten. Fragiel en melancholisch kan ze klinken, in vertolkingen die altijd technisch hoogstaand zijn en met een zeldzame elegantie gebracht.” – Amanda Kuyper, NRC Handelsblad

“Fay Live toont Claassen als zangeres die de musici met wie ze speelt geen seconde uit het oor verliest en met hen de diepte durft in te gaan. Maar voor alles toont Fay Live Claassens grote ervaring. In technisch opzicht, maar vooral omdat je iemand hoort die weet en voelt wat ze zingt.” – Mischa Andriessen, TROUW

Karel Boehlee

Pianist en componist Karel Boehlee (1960), was vanaf zijn jonge jaren een ontdekking in de Nederlandse jazzscene. Zijn eerste opnamen hadden onmiddellijk succes, vooral in Japan. Sinds 1989 heeft hij daar regelmatig opgetreden met zijn European Jazz Trio. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de grootste pianisten van Nederland, met optredens met de allergrootsten in jazz zoals Toots Thielemans en Philip Catherine.

Koosje

Koosje Sekreve is singer-songwriter met een voorliefde voor Neo Soul, folk-jazz, r&b riffs en delicieuze harmonieën.
Ze trad op met artiesten zoals Colin Benders, Steve Reich & Gwilym Simcock, ging viral op social media, stond in de LINDA. en werd opgemerkt door vele bekende artiesten zoals Lalah Hathaway en Robin Thicke.

Ze bracht onlangs haar debuut album “It’s Time” uit waar maar liefst zestien songs op staan en werd geprezen door onder meer Ruben Hein, Gregory Porter en David Crosby.

João Erbetta

João Erbetta is een man van het multi-project en multicultureel muzikant. Hij is gitarist, zanger, componist én muziekproducent uit São Paulo, Brazilië. Toegelegd op het opbouwen van een instrumentale carrière waarin hij het beste van de Braziliaanse muziek combineert met de traditie van Noord-Amerikaanse jazz en latinritmes.

Ook is João muzikaal leider, componist en muziekbegeleider van de Netflix-serie “Girls From Ipanema”.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  15 september 2024
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda