Feestelijke jubileumdag Volksdansgroep Oriënt

Feestelijke jubileumdag Volksdansgroep Oriënt

za 18 juni 2022

Middagprogramma dansen met Maggies Wedding
van 14.00 tot 16.30 uur

Maggies Wedding Iers/Schots dansbal (‘Cèilidh’)

Het wordt een feestelijke middag waarbij de traditionele schotse dans, de Cèilidh, het belangrijkste onderdeel van de middag vormt. De caller Carieke gaat iedereen in de zaal leren hoe deze dans moet, om vervolgens met z’n allen er een groot dansfeest van te maken. Natuurlijk met live Schotse en Ierse muziek van Maggies Wedding. Je wordt er heel blij (en best fit) van.

Maggies Wedding is ontstaan in 2011 toen een vriendin van de bandleden, Maggie, in het huwelijksbootje stapte. Voor die gelegenheid werd de band Maggies Wedding opgericht en dit was tevens het startsein voor de band. Ze werden gevraagd Ierse muziek te spelen bij haar bruiloft en dit was zo’n succes dat ze als band door zijn gegaan met als naam ‘Maggies Wedding’. Het repertoire groeide in de loop van de tijd en bestaat vooral uit Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels.

Het instrumentarium is indrukwekkend: gitaar, accordeon, fluit, viool, bodhran enz.

Annemarie Roelink (viool/lepeltjes), Ies Mueller (fluit), Hieke Zoon (bas gitaar), Jorien Zoon (fluit), Beate Hazeleger (percussie), Arjen Volkers (accordeon/gitaar) en Peter Merry (gitaar/zang) zijn de bandleden die bij de Ceilidh zullen spelen.

Internationaal Dansensemble Paloina
van 20.00 uur tot 22.00 uur

Voorstelling Internationaal Dansensemble Paloina

Internationaal Dansensemble Paloina bestaat uit ongeveer 40 jonge dansers en een sterk bezet live orkest. Al jaren staat Paloina bekend om haar jonge en energieke dansers die de eindeloze diversiteit van traditionele, folkloristische dans laten zien. Het ensemble viert dit jaar ook haar 50-jarig bestaan en reist al sinds de oprichting door Nederland en over de hele wereld om de veelzijdigheid van traditionele, folkloristische dans en muziek te verspreiden. In haar voorstellingen brengt Paloina een aaneenschakeling van dansstijlen uit verschillende landen die als een kleurrijke wervelstorm aan u voorbij trekt. Gekleed in authentieke kostuums nemen de dansers en muzikanten u elke keer weer mee op reis.

De groep is in 2018 bij Culemborg700 ook te gast geweest en veel toeschouwers waren onder de indruk van het hoge niveau van deze dansgroep. Helaas was er toen voor de leden van Orient, door het drukke eigen programma, geen gelegenheid om van deze prachtige dansgroep te genieten. Vandaar de wens om deze dansgroep – naar ons idee op dit moment een van de beste folklore-dansgroepen van Nederland – weer naar Culemborg te halen om er samen met dansliefhebbers uit Culemborg en omgeving van te kunnen genieten.

Tentoonstelling 50 jaar Oriënt

Meerdaagse tentoonstelling geschiedenis van Oriënt

Rond de jubileumviering in de Gelderlandfabriek hebben we een tentoonstelling ingericht op het voor alle inwoners en belangstellenden vrij toegankelijke overdekte Pleintje. Daar laten we veel zien uit de geschiedenis van 50 jaar folkloredansen in Culemborg.
Van het ontstaan vanuit de Stichting Jeugdwerk met activiteiten in de zaal Maria Regina bij Piep-Inn in de jaren zestig, de oprichting rond 1972 en de jaarlijkse betrokkenheid bij Koninginnedag, braderieën, Monumentendag en Culemborg Bijvoorbeeld tot de latere reizen van de presentatiegroep naar onder andere China, Syrië en Amerika. We tonen documentatie, foto’s en souvenirs en natuurlijk onze schitterende kostuums, waarvan de meeste naar authentiek voorbeeld door de leden zelf zijn gemaakt.

Kaarten:

€ 10 voor Maggies Wedding ’s middags  14.00 – 16.30 uur
€ 15 voor voorstelling Paloina ’s avonds  20.00 -22.00 uur
€ 22,50 voor passe-partout

Te bestellen via: jubileum@volksdans-culemborg.nl

mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Culemborg

  18 juni 2022
  Deur open: 13:45 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 passe partout | € 10,00 middag voorstelling | € 15,00 avond voorstelling