Frankrijk komt naar je toe deze zomer… | 2e concert

Frankrijk komt naar je toe deze zomer… | 2e concert

vr 2 juli 2021

Tickets

 een programma met de mooiste Franse chansons
door ensemble SOIT!

In de zomer van 2020 gaven Bert van den Brink, Sanne de Graaf en Andrea van Beek met veel succes een paar concerten met chansons van Gildas Delaporte in een particuliere tuin aan de Linge. Het publiek nam zelf stoel en picknick mee en beleefde een weergaloze avond in Franse sferen. 

Deze ervaring willen we veel meer mensen geven, zeker nu het erop lijkt dat de coronamaatregelen nog even van kracht zijn en de concertzalen nog niet open voor publiek.
Nu een vakantie naar Frankrijk er voor veel mensen deze zomer niet inzit, brengen we Frankrijk bij de mensen thuis. 

“We stelden een programma samen van een uur, zodat we twee maal op een avond een publiek van (tenminste) 30 mensen kunnen bereiken. We putten uit het oeuvre van Gildas Delaporte (1964-2020), die behalve contrabassist bij Philharmonie Zuidnederland en beiaardier in Oudewater ook componist en chansonnier was. Hij schreef prachtige liederen op teksten van grote Franse dichters als Victor Hugo en Charles Baudelaire .
Zijn muzikale stijl doet denken aan Brassens of Jaques Brel en zijn chansons hebben een vanzelfsprekendheid alsof ze altijd al bestaan hebben.
Met deze uitbundig vrolijke of melancholiek ontroerende chansons toerde hij langs theaters, kerken en kroegen in Nederland en Frankrijk
Met pianist Bert van den Brink maakte hij de CD Feuilles Volantes. Met het blazersensemble Les Compagnons de la Chanson (leden van philharmonie zuidnederland) maakte hij de CD Eclats d’étoiles.
Wij hebben de meest aansprekende chansons gekozen èn een aantal die nog niet eerder zijn uitgevoerd. Bert van den Brink maakte de arrangementen. We schreven vertalingen van en vertellingen rondom de gedichten, om ze begrijpelijker te maken voor Nederlandse oren.
We willen toegankelijke, vrolijke en troostrijke chansons brengen op landschappelijk tot de verbeelding sprekende locaties in Nederland; in de uiterwaarden van de Waal, aan de oever van de Linge, in een oude fabriekshal, op landgoederen, in binnentuinen van verzorgingshuizen etc.
We zoeken nadrukkelijk het lokale publiek om mensen in deze tijden weer verbinding te laten maken met elkaar d.m.v. muziek.”

Over het ensemble “Soit!” 

Bert van den Brink:
Cum laude afgestudeerd klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist via het internet, cd’s en uiteraard live.
Bert trad op met o.a.Thomas Oliemans, Klaartje van Veldhoven, Toots Thielemans, Chet Baker, Jules de Corte en vele anderen. Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.
Bert is ook actief als arrangeur/producent. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam.

Andrea van Beek:
Studeerde klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze zong in koren als Collegium Vocale Gent en (sinds 1999) in Cappella Amsterdam. Daarnaast is zij als zangdocent verbonden aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geeft ze workshops bij o.a. Buitenkunst. Ze werkte mee aan tal van muziektheatervoorstellingen met hedendaagse muziek.
In 2016 ging de bijzondere kameropera Duets with Jim in première in de Operadagen Rotterdam, waarvoor een vijftal componisten de muziek schreef. Andrea maakte deze voorstelling als een ode aan haar zoon. 

Sanne de Graaf
Studeerde cello aan conservatoria in Utrecht, New York en Den Haag.
Zij maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Artemis Ensemble en Musica Rossi.
Sinds 1996 is zij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij Philharmonie Zuidnederland. Van 2002-2012 speelde zij regelmatig bij het Combattimento Consort Amsterdam.
Een deel van haar werkzaamheden bij philharmonie zuidnederland betreft het maken en spelen van kindervoorstellingen in kleine bezetting (2013-2017 “het Kleine Nachtorkest” en vanaf 2017 “Nieuwsgierige Neus”). Ook schrijft zij regelmatig programmatoelichtingen en achtergrondartikelen voor het muziektijdschrift “De Klank”.

  2 juli 2021
  Deur open: 20:45 uur
  Aanvang: 21:00 uur
  buiten voor de entree
  Entree: € 15,00

Tickets