Hi Hawaii

Hi Hawaii

za 23 maart

Tickets   Event

Brussels muzikaal duo

Hi Hawaii is een Brussels muzikaal duo van Jens Bouttery en Lennart Heyndels. De twee gedijen op basis van hun kennis in free jazz, hedendaagse muziek, pop, theater en filmmuziek. De habitat bevindt zich dus tussen catchy pop en grenzeloze improvisatie. Hun uiterst meezingbare teksten verwijzen naar de absurditeit, het geluk, en het ongeluk des levens.

Na twee EP’s, “GeRoeZeMoeS” en “Yours or Mine?”, brachten ze onlangs hun debuutalbum uit. In “The list” hebben ze hun klank uitgebreid met koperblazers, fluiten en strijkers die inmengen met de modular synths. De plaat is een ongebreidelde persoonlijke trip met het aura van een filpperkast die je tegelijkertijd aan het dansen, lachen en huilen maakt.


Af en toe komen we echter artiesten tegen die écht hun eigen weg gaan. Artiesten die zich niets aantrekken van genres, modeverschijnselen of muzikale tradities. Bands waar prins Laurent van België waarschijnlijk naar luistert. Hi Hawaii is zo’n band. Dit project van muzikale veelvraten Jens Bouttery en Lennart Heyndels brengt een zelfverklaarde ‘BrusselsExperimentalFizzPopExplosion’, opgebouwd uit drums, basgitaar en synths. De twee rasmuzikanten, gewapend met een arsenaal aan instrumenten, mikken met een ongeziene precisie op jouw trommelvliezen.

 

 

… Even verder op de plaat komen we “Saturday” tegen. De mannen bewijzen hier dat levenswijsheid niet altijd tot uiting hoeft te komen in ellenlang proza. Met het simpele mantra ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, Saturday’ trekt Hi Hawaii ons weg uit onze dagelijkse sleur, door ons terug dat ver vervlogen zaterdaggevoel te geven. Zeker in deze tijden een welgekomen opkikker. Met deze twee nummers is de toon gezet, die doorheen de volledige plaat wordt aangehouden: catchy, poppy en jazzy nummers met een vleugje existentiële wijsheid.

Dansen

De avond wordt lekker aanstekelijk afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons op geheel eigenwijze trakteert op het beste van de jaren 90 tot nu. Check in en reis mee.

Off Track is mede mogelijk gemaakt door:

 

  23 maart 2024
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 | early bird € 12,50

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda