HOMETOWN the movie | Dance Art Studios Culemborg

HOMETOWN the movie | Dance Art Studios Culemborg

za 3 juli - zo 4 juli 2021

Tickets

Direct naar de website van Dance Art Studios via deze link.
Onze mooie stad Culemborg heeft een bijzondere geschiedenis. Wie een rondje door Culemborg loopt, fietst of skeelert, komt prachtige locaties tegen. Binnenkort zullen de verhalen van een aantal prachtige locaties vertaald worden middels dans.

 

Denk bijvoorbeeld aan werk aan het Spoel. In 1795 (toen de Fransen opnieuw Nederland binnentrokken) kon de Hollandse Waterlinie wel 40 cm onder water gezet worden. Hiermee werden de vaarroutes en wegen onherkenbaar. Op basis van deze achtergrond is er een prachtige choreografie gemaakt. In deze dans choreografie komen water elementen terug, maar ook het dreigende gevoel van de Fransen. Om het beeld compleet te maken, is ook de muziek en kleding uitgezocht op het verhaal en de locatie.

Ben je al nieuwsgierig geworden hoe dit eruit gaat zien? Goed nieuws! Alle choreografieën, op maar liefst 10 locaties, zijn gefilmd. Dansend geven de leerlingen van dance art studios je een rondleiding langs: Werk aan het Spoel, Stadsmuur Culemborg, de Binnenpoort, het Stadhuis, de 4 Hoeken, Vishal aan de Havendijk, de Kasteeltuin, Stadspark de Plantage, de Spoorbrug en de Gelderlandfabriek.

 

Op zaterdag 3 juli is de première van onze dansfilm “hometown”. Ook zijn er diverse dansworkshops geïnspireerd op het thema. Op zondag 4 juli zal de film opnieuw getoond worden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Culemborg.
Hier zijn nu eerst de tickets voor vertoning 4 juli om 16:00 uur te koop.
Ticketverkoop voor zaterdag 3 juli gaat op 30 juni open

  3 juli 2021 - 4 juli 2021
  Deur open: 15:45 uur
  Zie openingstijden
  de zaal
  Entree: 5.00

Tickets