Ik zie ik zie wat jij niet ziet | nieuwe datum volgt

Ik zie ik zie wat jij niet ziet | nieuwe datum volgt

vr 3 december 2021

Tickets

*LET OP! Deze voorstelling wordt verplaatst vanwege coronamaatregelen. Kaartjes blijven gewoon geldig. Mensen die een kaartje hadden gekocht krijgen, wanneer een nieuwe datum bekend is, hierover bericht.

Wie ben ik? Wie ben jij? Wat weten we van elkaar? Juist wanneer je alleen op een beeld van iemand afgaat, leer je diens achtergrond niet kennen – terwijl ieder mens juist een eigen uniek verhaal te vertellen heeft, als je je daar tenminste voor openstelt.
In “Ik zie ik zie wat jij niet ziet” vertelt Nachtlicht de verhalen van vijf verschillende mensen door vijf verschillende composities in samenwerking met speciaal uitgekozen componisten.
Bert van den Brink, Maximilian Shaikh-Yousef, Tom Koudijs, Julian Schneemann en Arjan Linker schreven stukken die in dit programma te horen zullen zijn. Alle vijf de personen worden geportretteerd door fotografie en muziek. Foto’s van Raphaelle Hugues, die tijdens het concert te zien zullen zijn, worden door de klanken kritisch bevraagd en onderzocht. Zo kunnen de geportretteerde personen tot leven gebracht worden, waardoor de achterliggende verhalen in een niet eerder gebracht daglicht komen te staan.

Nachtlicht Ensemble
Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken deze tien jonge musici naar het Nachtlicht: het lijkt niet te bestaan, maar de glinstering ervan is veelbelovend. Met een groot pallet aan invloeden, interesses, ideeën, vaardigheden en karakters gaat Nachtlicht de uitdaging aan. Nieuwe manieren van muziek maken worden ontdekt door middel van improvisatie en compositie in combinatie met klanken en kunstvormen uit verschillende tijden, landen en stijlen. Zo gebruikt het ensemble naast moderne instrumenten soms barokinstrumenten, synthesizers en live electronics en haalt het inspiratie uit zowel wereldmuziek als moderne jazz. Met dit wijde spectrum schijnt het Nachtlicht op verschillende thema’s en onderwerpen: het publiek wordt meegenomen op een avontuur waarin altijd iets te zien of te horen is en doet onderweg nieuwe ervaringen op die in gedachten blijven leven.

Nachtlicht bestaat uit:
Iara Perillo, fluit
Stijn Brinkman, viool
Jos Baggermans, saxofoon
Fleur Peereboom, saxofoon
Arjan Linker, trombone
Tom Bouwmeister, gitaar
Stan Verstegen, piano
Anosh ter Haar, bas
Marc Sentenie, drums
Dimitri Geelhoed, live electronics

  3 december 2021
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: volgt

Tickets