KEC in de spotlights | Niet Afgelast #11

KEC in de spotlights | Niet Afgelast #11

do 25 juni 2020

Muzikanten KEC vieren lustrum met livestream

Kunsteducatie Culemborg (KEC), waar zeker 500 Culemborgers wekelijks muziekles krijgen, zag het gedroomde lustrumconcert door corona in rook opgaan. De Gelderlandfabriek, waar het concert zou plaatsvinden, bood uitkomst. Dus is er 25 juni tóch een concert, maar dan via een livestream op Facebook en YouTube.

,,Ook voor ons was snel duidelijk dat ons lustrum er anders zou gaan uitzien dan we in gedachten hadden,’’ vertelt Jeroen Collignon, voorzitter van de vereniging KEC. ,,We zouden in april een concert houden in de Gelderlandfabriek en de voorbereidingen waren in volle gang. En de hele maand juni zouden we kleine optredens doen, op verschillende locaties.’’ Gelukkig voor KEC, dat maar al te graag het vijfjarig bestaan viert, kwam er een oplossing. ,,Mark van Dooren van de Gelderlandfabriek bood aan om een livestream te doen. Dat gebeurt in de serie Niet Afgelast, die de fabriek zelf vanaf maart tot mei tien keer heeft uitgezonden. Dat aanbod wilden we niet laten lopen.’’

Tijdens het lustrumconcert op 25 juni komt de diversiteit van het lesaanbod goed in beeld. Leerlingen presenteren zich op onder meer piano, klassiek gitaar, ukelele en saxofoon, terwijl ook een band optreedt uit het bandcoachingproject. KEC Niet Afgelast is te zien op Facebook en YouTube en begint om 20.30 uur.

  25 juni 2020
  Aanvang: 20:30 uur
  thuis vanuit de luie stoel
  Entree: gratis