kunstroute Culemborg: HET GEZICHT VAN HET GEZICHT

kunstroute Culemborg: HET GEZICHT VAN HET GEZICHT

za 10 oktober - zo 11 oktober 2020

Een verzameling zelfportretten van Culemborgers

“Als ik jou vraag hoe je eruit ziet, zeg je misschien: ‘zwart haar, dun’ of ‘blond en blauwe ogen’. Maar als ik je een spiegel voorhoud, gaat je antwoord over wie je bent.”
Onder begeleiding van De Vrijstad Drukker hebben kinderen van verschillende scholen in Culemborg doormiddel van grafische technieken vorm gegeven aan de vraag: ‘wie ben ik?’

Samen met zelfportretten van bekende Culemborgse kunstenaars is met het werk van de kinderen een pop-up museum ingericht.

De expositie ‘Het Gezicht van het Gezicht’ past binnen het project Cultureel Vermogen waarbij samenwerking tussen partijen en ontmoeting van verschillende doelgroepen de uitgangspunten zijn. In deze eerste fase van Cultureel Vermogen hebben Elk Welzijn, de Gelderlandfabriek, Elisabeth Weeshuis, Gemeente Culemborg en De Vrijstad Drukker elkaar weten te vinden. Hiermee is een eerste stap richting een bredere en structurele samenwerking gezet.
Cultureel Vermogen is een onderzoeksproject van de Universiteit Maastricht, de LKCA en het Fonds Cultuurparticipatie samen met Cultuur Oost. Meer weten? https://www.cultuuroost.nl/werken-aan-cultureel-vermogen/

De kunstroute vindt plaats op 10 en 11 oktober.
Tijden beide dagen: 12.00-17.00 uur

  10 oktober 2020 - 11 oktober 2020
  Deur open: 12:00 uur
  Aanvang: 12:00 uur
  het pleintje
  Entree: gratis!