La Voix Humaine FaceTime

La Voix Humaine FaceTime

vr 4 maart 2022

Tickets   Event

Een echte klassieker, deze La Voix Humaine, maar nu met een camgirl als hoofdpersoon. Zij verzet zich wanhopig tegen het definitieve afscheid van haar ex-partner via een videochat. Of staat er meer op het spel?
La Voix Humaine gaat over een vrouw, zij heeft haar ex-partner aan de telefoon, met wie ze vijf jaar lang een relatie heeft gehad. Zij is wanhopig op zoek naar houvast. Hij is zwak. Hij liegt tegen haar. Zij weet dat.
Oorspronkelijk een toneelstuk van Jean Cocteau uit 1930 en in 1959 bewerkt door Françis Poulenc tot een opera in één acte.
Regisseur Chris Koolmees creëert een enscenering die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan deze klassieker, namelijk de mens die onthecht raakt van de samenleving, in een gevaarlijk spel met steeds wisselende waarheden.
Leks compagnie bestaat uit performer Ekaterina Levental en vormgever Chris Koolmees. Sinds 2012 maken zij compacte muziektheater voorstellingen voor een breed publiek op zeer diverse locaties. Van theaterzaal tot concertpodium, op festivals en in de publieke ruimte.

Het tweeluik is een indrukwekkende tour de force van mezzosopraan Ekaterina Levental…

…Regisseur Chris Koolmees actualiseerde de telefoonconversatie treffend tot een Facetimegesprek met slecht netwerk, wat de frustraties van de vrouw maar al te invoelbaar maakt….en wat geeft Levental er met haar gave mezzo, perfecte dictie en sterke présence indringend stem en gezicht aan.

…wat kun je muziektheatraal veel zeggen in één uur, met één vrouw op het podium.

Mischa Spel, NRC, juli 2020

Grandioze expressiviteit voor webcam.

…Het effect is overweldigend … Deze monoloog is een kleine voorstelling, maar hij is van een ongelofelijke kracht.

Max Arian, Theaterkrant, 17 december ’18

 

Mede mogelijk gemaakt door fonds Podiumkunsten.

  4 maart 2022
  Deur open: 20:00 uur
  Aanvang: 20:15 uur
  de zaal
  Entree: € 15,00 Volwassenen | € 7,50 Kinderen tot 12 jaar / CJP

Tickets   Event