Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

zo 19 januari - 14:30 uur

Tickets   Event

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd.
Ze werkte samen met bekende componisten als Philip
Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens.  Aangespoord door de muziek van Philip Glass – die zij met goedkeuring van de componist heeft bewerkt – heeft zij de harpmuziek voor een groot publiek populair gemaakt.

Haar albums worden wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met twee Edison Awards en twee platina-status.  Alleen al haar solo-albums zijn op Spotify meer dan 100 miljoen keer gestreamd. Daarmee behoort Lavinia Meijer tot de internationale top van artiesten met de meeste klassieke muziekstreams. Geïnspireerd door haar vele samenwerkingen heeft ze ondertussen meerdere eigen composities op haar naam staan. Deze werden in 2022 bekroond met een Edison voor haar album ‘Are You Still Somewhere?’. Haar album ‘Winter’, waar ook eigen werken op staan, is dit voorjaar uitgekomen.  

foto header: Stephan van Fleteren

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  19 januari 2025
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda