Loek van den Berg Quintet

Loek van den Berg Quintet

zo 17 november - 14:30 uur

Tickets   Event

Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houdt je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, evenals hun oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument.

Hun muziek is anders, en laat je niet onverschillig! Je voelt tijdens hun liveshows. Optredens waarin je meegenomen wordt door de passie en tevens het enthousiasme van de band.

Geschiedenis

In 2019 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op Festivals en Podia door heel Nederland, en hebben ze verschillende internationale tours achter de rug (o.a. naar India, Spanje en Malta).
In September 2023 won hun debuut album ´Wayfarer´ de Edison Jazz, Nieuwkomer Nationaal en in 2022 won Loek, met het stuk ‘Wayfarer’, de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competitie. De zomer daarvoor won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition en in 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs.

eigen stijl

Door de jaren heen heeft het Quintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkelt. Een stijl die wordt gekarakteriseerd door de melodische composities van Loek. In de band zijn alle leden gelijk. Ieder heeft een eigen stijl en sound, die naar voren komen in de composities. Er is veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie.

Loek van den Berg – Saxofoons
Nathan Surquin – Trombone
Aseo Friesacher – Piano
Cas Jiskoot – Contrabas
Willem Romers – Drums

“Loek is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.” – NRC, Rubriek “Rijzende Ster Jazz”

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  17 november 2024
  Deur open: 14:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda