Luzazul (vrijdagavond)

Luzazul (vrijdagavond)

vr 11 april - 20:30 uur

Tickets   Event

“Canvas is a white surface waiting for a touch to colour your life.”

Luzazl weet op eigen wijze muziekstijlen uit verschillende landen samen te smelten tot een kleurrijke schildering.
Luzazul brengt een zonovergoten mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt.

Middelpunt is het zoetgevooisde timbre van de Portugese zangeres Magda Mendes uit Lissabon. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie.
Flamenco gitarist Alain Labrie, op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven, percussionist Udo Demandt en multi-instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt. Martijn nam vele composities en arrangementen voor zijn rekening.

‘Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast’, schreef de NRC over hun debuut-cd. Nog vele lovende recensies volgden in binnen en buitenland. Geprezen als beste aanwinst op het gebied van wereldmuziek maar ook door jazz en popliefhebbers omarmd.

Luzazul gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren. De muzikanten imponeren bij elk optreden. Het bracht de Portugees-Nederlandse band al tot in het voorprogramma van de Kaapverdische morna-diva Cesaria Evora.
Luzazul heeft inmiddels op vele podia gestaan van theaters tot festivals o.a. Paradiso, de Melkweg, Oerol, Pure Jazz festival, Dunya festival, het Amsterdams Roots festival en vele landelijke Theaters.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  11 april 2025
  Deur open: 20:15 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda