Manon Henzen - Preek & Pint op t Pleintje UITVERKOCHT

Manon Henzen – Preek & Pint op t Pleintje UITVERKOCHT

zo 31 oktober 2021

Tickets   Event

Preek & Pint op ’t Pleintje

Tijdens de belevenislezing door Manon Henzen van eet!verleden ontdek je de Nederlandse eetcultuur van late middeleeuwen tot en met 19e eeuw. Hoe ging het er in de keuken aan toe? Met welke ingrediënten werd gekookt? At iedereen hetzelfde? Welke schotels verschenen op tafel? En hoe smaakte dat eigenlijk? Aan de hand van prachtige historische afbeeldingen en oude kookboeken vertelt Manon over ons culinair erfgoed. Vergeten ingrediënten en smaakmakers laten je even ruiken en proeven van vervlogen tijden. 

Manon Henzen studeerde geschiedenis en Midden-Oosten studies. Ze combineerde deze passie met haar liefde voor koken. Manon is eigenaresse van het historische kookatelier eet!verleden in Nijmegen. In haar kookatelier kun je van maaltijden en proeverijen genieten zoals de Romeinen of Middeleeuwers ze voorgeschoteld kregen. Ze heeft twee boeken gepubliceerd met recepten uit Romeinse tijd en de Gouden Eeuw.

De lezing door Manon Henzen wordt georganiseerd in samenwerking met het Elisabeth Weeshuis. Het Elisabeth Weeshuis Museum heeft dit jaar het thema: Genoeg voor een heel weeshuis! Van 30 juni 2021 t/m 31 mei 2022
Wat is genoeg? Voor de weeskinderen van het Elisabeth Weeshuis in Culemborg was dat  brood, boter, bier (!) en bonen. Niet altijd lekker, maar wel heel voedzaam. En ze maakten het nog zelf ook. In een grote moestuin kweekten ze hun eigen groenten, er werd brood gebakken en bier gebrouwen. Onder gezang dopten de weesmeisjes stapels bonen, precies genoeg voor een heel weeshuis. Niet meer en niet minder. lees meer.

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.    

foto header: Madara Parma

  31 oktober 2021
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 15,00 inclusief een hapje en een pint

Tickets   Event