Manu Delago's Recycling tour 2023

Manu Delago’s Recycling tour 2023

zo 25 juni 2023

Tickets   Event

Componist en percussionist Manu Delago komt naar Culemborg voor een compleet duurzaam concert. De Oostenrijkse muzikant bespeelt de hang, een instrument dat met de vingers wordt bespeeld en doet denken aan een steel-pan. Delago en zijn groep – waarin o.a. viool, piano, trombone en zang – doen een internationale tournee per fiets! ‘Sustainable touring,’ waarbij per concertdag maximaal 100 km afgelegd kan worden. Hij kwam op het idee na internationale tours met artiesten als Björk, Olafur Arnalds, Cinematic Orchestra, Anoushka Shankar en zijn eigen projecten.

“Het intensieve reizen per vliegtuig en bus zette me aan het denken hoe ik als muzikant kan bijdragen aan klimaatbescherming. Zo ontstond het idee om een milieuvriendelijk alternatief voor een conventionele concerttournee te ontwikkelen. Instrumenten en apparatuur worden vervoerd in speciaal gebouwde fietskarren. Accu’s voor elektronica en lichtapparatuur laden we op met zonnepanelen. We gebruiken duurzame producten en materialen, en werken bij voorkeur samen met kleine bedrijven en lokale producenten voor accommodatie en catering. Rondom de concerten wordt plastic voor eenmalig gebruik zoveel mogelijk vermeden en gestreefd naar een afvalarm beleid. We vragen ons publiek om het openbaar vervoer te gebruiken, te fietsen of te lopen naar de concertzaal.”

Delago bracht in de afgelopen jaren een reeks prachtige albums uit. Zijn laatste, Environ Me, dateert uit 2021. WrittenInMusic schreef: “Het mag wel duidelijk zijn dat deze dertiger is opgegroeid met de rond de eeuwwisseling populaire drum-‘n-bass breakbeats. Deze dansinvloeden weet hij op wonderbaarlijke wijze te mengen met klassiek geschoolde klanken en meer expressieve percussie-uitspattingen.”

Bezetting:
Manu Delago – handpans, drums, team captain
Isa Kurz – zang, viool, piano
Alois Eberl – trombone, benodigdheden
Simon Schindler – zonne-energie, licht
Lukas Froschauer – navigatie, geluid
Simon Rainer – foto’s, videos 

“…de stukken die Delago solo speelt hebben ook echt een rustgevende uitwerking: de ritmes en trance-opwekkende thema’s zijn idyllisch.” – de Volkskrant

  25 juni 2023
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 19,50 | early bird € 17,50

Tickets   Event