afgelast: Milk it Punk ‘Pynarello Unlocked’

afgelast: Milk it Punk ‘Pynarello Unlocked’

za 23 januari 2021

Helaas  komt deze voorstelling te vervallen.

De podiumbeesten van rebellencollectief Pynarello zijn los. Ze spelen zonder dirigent, staand en zonder bladmuziek. Ontdaan van overbodige conventies brengen ze muziek met ontblote ziel en tanden. Pynarello zit vol energie, emotie en ze zijn enigszins brutaal. Niet zo gek dus, dat ze zowel Beethoven als Nirvana spelen.

Beethoven experimenteerde met verschillende compositietechnieken voor zijn 11e strijkkwartet, wat een wervelwind aan muzikale emoties opleverde. Pynarello maakte hiervan een eigen arrangement voor strijkorkest. De tijdloze kwaliteit van muziek van Beethoven sluit voor Pynarello naadloos aan op de muziek van Nederlandse topmusici Thomas Beijer en Jeffrey Bruinsma. Thomas schreef zijn liedcyclus ‘A lock without a key’ met het leven in coronatijd als uitgangspunt voor sopraan Laetitia Gerards. Jeffrey is een Pynarelli van het eerste uur. Als violist, componist en arrangeur kent hij het collectief van binnenuit. In zijn composities daagt hij Pynarello keer op keer uit om muzikale grenzen te verleggen. Met Nirvana als inspiratie rockt zijn ‘Milk it Punk Suite’ de pan uit!

Programma:
Ludwig van Beethoven – Strijkkwartet nr. 11 in f opus 95 ‘Quartetto Serioso’ (arrangement Pynarello voor strijkorkest)
Thomas Beijer – tekst & muziek ‘A Lock Without A Key’ (arrangement van T. Beijer voor strijkorkest en sopraan), m.m.v. Laetitia Gerards, sopraan Een werk geïnspireerd op het leven in coronatijd: “Ik heb gezocht naar een zekere lichtheid, zonder daarbij de ernst van de situatie uit het oog te verliezen.” -T. Beijer
Jeffrey Bruinsma – ‘Milk It Punk Suite’

 

foto header: Juri Hiensch

  23 januari 2021
  Aanvang: 19:00 uur
  de zaal
  Entree: € 20,00