Mitchel Peters

Mitchel Peters

vr 4 december - zo 31 januari 2020

  Event

‘’Je kan nooit meer een veld vol bloemen zo vrolijk tekenen als voorheen, want je weet dat je er hooikoorts van krijgt. Je voelt nooit meer hetzelfde onschuldige enthousiasme als wanneer je voor het eerst een trein zag, want je reist er nu elke dag mee. En je icoon Woody uit Toy Story is nu niets meer dan een Meme.’’

In zijn werk probeert Mitchel Peters (Oss, 1997) het gevoel van onschuld, wat helaas al lang geleden verloren is, te heroveren. De werken (schilderijen en sculpturen) bestaan voornamelijk uit fragmenten uit het heden en verleden, welke gecombineerd een beeld of gemoedstoestand trachten te creëren waarbinnen onschuld herwonnen en herbeleefd zou kunnen worden. Dit desperate verlangen naar het onbeschreven verleden, waar geen vooraf verkregen kennis of ervaring aanwezig is, resulteert in werken die deze tragische zoektocht en worsteling representeren.

Het pad naar het elimineren van enig vooraf verworven kennis, vindt zichzelf terug in de palimpsestische gelaagdheid van de werken. De kijker wordt uitgenodigd om op eigen initiatief de fragmenten binnen de werken te verbinden en, wanneer dit op een open en speelse manier gebeurt, daarvoor beloond zal worden.

header: The Al Kharid Gate

check de online expo hier

  4 december 2020 - 31 januari 2021
  Zie openingstijden
  de entree
  Entree: gratis!

  Event