Montis, Goudsmit & Directie

Montis, Goudsmit & Directie

zo 16 april 2023

Tickets   Event

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie de Soul Jazz-sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuut album ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen, werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door een breed publiek in de harten gesloten. Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Corneel spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept!

Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden. Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich aan de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band. Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen speelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack McDuff, helden van de Hammond. Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Het nieuwe album ‘Root Up’ zal binnenkort verschijnen bij Zip Records en het trio kan niet wachten om het publiek in de Gelderlandfabriek te overrompelen met dansbare grooves en een live show die zijn weerga niet kent!

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  16 april 2023
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event