New Cool Collective | eerste set

New Cool Collective | eerste set

vr 10 juli

Tickets   Event

Bijzondere akoestische sets op 10 juli in de Gelderlandfabriek: een concert van 20:30 – 21:30 uur en eentje van 22:00-23:00 uur.

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame. 

In 2018 viert New Cool Collective zijn 25-jarig bestaan groots in een uitverkochte Melkweg met een breed scala aan gasten waarna de band opnieuw de studio in duikt om te werken aan nieuw materiaal. Tijdens de opnames neemt de band een stap in een nieuwe richting. Waar op voorganger Electric Monkey Sessions 2 het psychedelische cumbia geluid centraal staat keert de band op het nieuwe album terug naar waar het allemaal begon, de dansvloer. Het resultaat is een dansbare mix van 80’s drumcomputers, quirky synths en Afrikaanse ritmes. 

Dansé Dansé is een vervolg op de voor de zomer verschenen gelijknamige EP. Om de najaarstour af te trappen bundelt de band de nu EP met nieuw materiaal tot het 21ste album Dansé Dansé. Met als kern de dansbare sound met elektronische invloeden die zo kenmerkend is aan de EP. De eerste single Snowball vat deze sound perfect samen. Voor het nummer liet de band zich onder meer inspireren door death disco en no wave. Het resultaat is een uptempo track die niet zou misstaan als B kant van een obscure 80’s disco single. 

“Online hebben we de laatste jaren veel succes met wat relaxter repertoire en wij wilden met Dansé Dansé weer terug naar de dansvloer. We hebben een flinke tour voor de boeg en hebben zin om door de donkere dagen heen te knallen. We kunnen niet wachten om het album live te spelen” aldus saxofonist Benjamin Herman. 

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. 

Dansé Dansé: Snow Ball

foto; Maarten van der Kamp

  10 juli 2020
  Deur open: 20:15 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: €18,50

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda