Pianodag | Maurick Reuser (piano) en Anastasio Terranova | eindexamenprogramma

Pianodag | Maurick Reuser (piano) en Anastasio Terranova | eindexamenprogramma

zo 14 juni 2020

Tickets

Hein Franssen vult deze dag met verschillende concerten, in de ochtend spelen zijn leerlingen. In de middag andere hoogtepunten met bijvoorbeeld een oud-leerling van Hein die zijn eindexamenprogramma presenteert:

Maurick Reuser (1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen. Eerst met les van Hein Franssen in Culemborg en drie jaar later met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij bij haar in het vierde jaar van de Bachelor, met een zeer gevarieerd curriculum.

Naast piano heeft Maurick een specialisatie klavecimbel en oude muziek gedaan in zijn studietijd. Bovendien speelt hij regelmatig op verschillende fortepiano’s.
Een geliefde bezigheid is compositie. Meer informatie op www.maurickreuser.nl

Anastasia Terranova (1991) is een coloratuursopraan geboren in Palermo (Italië). Vanaf 2013 focust ze op de authentieke uitvoeringspraktijk van muziek uit de Renaissance tot en met de Romantiek. Nadat ze in Palermo Summa cum laude is afgestudeerd bij Luca Dordolo en Sonia Prina, studeerde ze aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel (Zwitserland), waar ze in 2018 haar studie succesvol afrondde bij Evelyn Tubb. Vanaf 2019 studeert Anastasia aan het Conservatorium van Amsterdam de Master of Music Oude muziek met hoofdvak zang bij Xenia Meijer.

Vanaf 2015 brengt Anastasia’s carrière haar over heel Europ: Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Één van de meest recente concerten was de Great Mass in c minor van Mozart, gedirigeerd door Jos van Veldhoven (Amsterdam, Leiden en Den Haag).

  14 juni 2020
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: 12,50

Tickets