New Cool Collective (try-out nieuwe clubtour)

New Cool Collective (try-out nieuwe clubtour)

za 2 november - 20:30 uur

Tickets   Event

Ze zijn weer terug in de Gelderlandfabriek!

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband.

“Bij New Cool Collective draait alles om de groove. Het ensemble pepert de luisteraar in met kernachtige, snelle melodieën terwijl het met pittige ritmische salvo’s lichamen aanzet om te bewegen, bewegen, bewegen. Het Amsterdamse octet en de nevenprojecten van haar individuele leden maken deze bijzondere synthese van dansbare elektriciteit, al jaren en jaren.” – Bandcamp (Beste Jazz van november 2021)

New Cool Collective heeft de afgelopen 30 jaar een indrukwekkend aantal van twintig albums uitgebracht. Met een verbazingwekkend diverse lijst aan samenwerkingen, variërend van Matt Bianco tot Thierno Koité, saxman van Orchestra Baobab. Prijzen voor filmmuziek, hitrecords, populariteitspeilingen en zelfs een stijlprijs voor Benjamins onberispelijke garderobe. New Cool Collective is een uiterst hechte eenheid geworden, die volkomen op haar gemak optreedt tijdens live televisieshows, toneelstukken, grote podia, kleine clubs, jazzfestivals, popfestivals, wereldmuziekfestivals en alles wat je maar kunt bedenken.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

  2 november 2024
  Deur open: 20:15 uur
  de zaal
  Entree: € 25,00

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda