online: Operatie Oranje Het Oranjeconcert Jeroen van Veen & Tom Sanderman

online: Operatie Oranje Het Oranjeconcert Jeroen van Veen & Tom Sanderman

vr 30 april 2021

Tom Sanderman

Als finale van Operatie Oranje is er 30 april een Oranjeconcert met meesterpianist Jeroen van Veen en saxofonist Tom Sanderman.FabriekKlassiek is een initiatief van de Gelderlandfabriek en wordt gesteund door het VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Operatie Oranje is een initiatief van de Gelderlandfabriek en wordt uitgevoerd samen met Culemborg en Oranje, theater De Fransche School, Voet van Oudheusden, ELKWelzijn, de Familiefabriek en De Vrijstad Drukker. Het evenement komt stand met steun van de gemeente Culemborg, Ondernemers Fonds Culemborg, CV Parijsch, Studio LEK en Cultuurfonds Culemborg.

Jeroen van Veen, piano

Tom Sanderman, saxofoon
Rond 2000 opende het Koninklijk Huisarchief in Den Haag. Jeroen was een van de eerste musici die de bladmuziek mocht inzien en spelen die in de afgelopen eeuwen is opgedragen aan het Koninklijk Huis.
Dit resulteerde onder andere in de cd  ‘In Naam van Oranje’ met collega pianiste Tamara Rumiantsev. Vanavond speelt Jeroen een aantal van deze werken; de Emma Polka, een serie walsen van Johan Strauss en een wiegeliedje ter gelegenheid van de geboorte van prinses Beatrix in 1938. Naast deze werken uit het Huisarchief speelt Jeroen ook feestmuziek van Chopin; een Polonaise in cis klein en een Minimal Prelude van eigen hand.
Saxofonist Tom Sanderman opent samen met Van Veen met een werk van Philip Glass; Facades uit Glassworks. Halverwege het programma spelen ze de compositie Mystic Trumpeter van Kate Moore. Het duo de avond af met het verstilde werk van Arvo Pärt; Spiegel im Spiegel. Een concert vol met feestmuziek, maar ook van tijd tot tijd een moment van bezinning en reflectie.
De livestream start op vrijdag 30 april om 20.00 uur. Gratis te bekijken via deze website.

  30 april 2021
  Aanvang: 20:00 uur
  thuis vanuit de luie stoel
  Entree: gratis!