Inge van Calkar | support Dysania

Inge van Calkar | support Dysania

za 14 januari 2023

Tickets   Event

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje. Met haar ijzersterke band staat ze vol energie op het podium.
Ooit begonnen als singer-songwriter is Inge van Calkar niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit touchdown, die in 2019 als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze zichzelf gevonden heeft.
Op EP Full Color (2021) horen we een Inge van Calkar die de ingetogen songwriter van weleer voorgoed achter zich heeft gelaten. Electropop, scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde.
Het album levert Inge een aantal radiohits op. Naast de topsong touchdown, behalen ook de singles spinning around, the ocean never ends en summerrain de playlist van NPO Radio 2.
Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot BESTE ARTIEST, de award die eerder werd gewonnen door Kraantje Pappie en Blanks.

Lynn Kools is geboren op 1 februari 2005 in Culemborg. Eerst leerde ze praten, maar vrij snel daarna begon ze met zingen, dus gaven haar ouders Lynn met een jaar of zes op bij een kinderkoor. Maar dat was niet wat ze wilde; ze vond zichzelf meer een solozangeres, dus ging Lynn op 8-jarige leeftijd op zangles.

Op haar 13e  verjaardag kreeg ze een ukelele voor haar verjaardag en hierop leerde ze zichzelf begeleiden. Op Instagram begon ze covers te plaatsen met haar ukelele en dat leverde haar in korte tijd veel volgers en een contract op met een bekend ukelelemerk. Inmiddels heeft Lynn 17 ukeleles aan de muur hangen. Maar Lynn wilde meer en heeft naast de ukelele inmiddels ook de gitaar en de piano omarmd.

Op haar 14e schreef ze haar eerste eigen liedje en dat smaakte naar meer. Tijdens de coronaperiode werden er meer liedjes geschreven en op haar 17e verjaardag kwam haar eerste single uit, gevolgd door de EP ’50 shades of blue’ uit, met vijf van haar eigen nummers.

In april 2022 won Lynn met haar debuutsingle ‘Leave me anyway’ de Gelderse finale van Kunstbende in de categorie muziek. Optreden doet ze graag, zowel solo als met haar nieuw opgerichte band Dysania, waarmee ze wat stevigere muziek maakt. Eind augustus trad Lynn nog met een aantal van hen op bij het Culemborg Blues festival en wellicht komt er nog een vervolg op Kunstbende in 2023, deze keer met de band.

Onstage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Elke tweede zaterdag van de maand gaan we je van je sokken blazen met een landelijk bekende naam die wordt gesupport door een lokale held. Verwacht metal, rock, blues, indy en singer-songwriter. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

  14 januari 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 21,50 | early bird € 17,50

Tickets   Event