Inge van Calkar

Inge van Calkar

za 14 januari

Tickets   Event

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje. Met haar ijzersterke band staat ze vol energie op het podium.
Ooit begonnen als singer-songwriter is Inge van Calkar niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit touchdown, die in 2019 als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze zichzelf gevonden heeft.
Op EP Full Color (2021) horen we een Inge van Calkar die de ingetogen songwriter van weleer voorgoed achter zich heeft gelaten. Electropop, scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde.
Het album levert Inge een aantal radiohits op. Naast de topsong touchdown, behalen ook de singles spinning around, the ocean never ends en summerrain de playlist van NPO Radio 2.
Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot BESTE ARTIEST, de award die eerder werd gewonnen door Kraantje Pappie en Blanks.

Onstage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Elke tweede zaterdag van de maand gaan we je van je sokken blazen met een landelijk bekende naam die wordt gesupport door een lokale held. Verwacht metal, rock, blues, indy en singer-songwriter. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

  14 januari 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 21,50 | early bird € 17,50

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda