OUDER EN OUDER

OUDER EN OUDER

za 19 maart 2022

Tickets   Event

Houtschild, Philippi en vrienden

een avond rondom de bundel ‘Ouder en ouder’en de verschillende kunstdisciplines

We blijven allemaal tot onze laatste ademtocht in gesprek met onze ouders, of we het willen of niet (…). Deze recente uitspraak van Frénk van der Linden is het motto van het nieuwe gezamenlijke kunstwerk van dichter Marco Houtschild en beeldend kunstenaar Rop Philippi. Na hun geslaagde samenwerking in ‘Houtschilds beknopte Vogelverzenveldgids’ vonden de beide met de Stadsspeld gelauwerde Culemborgers dat het tijd werd voor een nieuw project. Met de vogels hadden ze een thema te pakken waar velen iets mee hebben. En opnieuw is het ze gelukt zo’n onderwerp te vinden. Ieder mens heeft nu eenmaal een vader en een moeder.

In de bundel ‘Ouder en ouder’ onderzoekt Houtschild zijn relatie met zijn ouders, waarvan er één vroeg is overleden. Alhoewel de gedichten een particuliere oorsprong hebben, krijgen ze met Houtschilds vaardige pen een universele zeggingskracht. De bundel bevat nieuw en ouder werk. Bij deze ‘pap-en-mam-gedichten’ heeft Philippi een geheel nieuwe vormtaal ontwikkeld. Zijn beeldcollages vormen er een gelaagde en sferische toevoeging bij. Tot slot heeft grafisch ontwerper Hans Bassa de bundel weer fraai weten vorm te geven.

Om de bundel feestelijk ten doop te houden, hebben Houtschild en Philippi jonge vakbroeders en -zusters gevraagd met het thema aan de slag te gaan. Dat resulteert in een gevarieerd programma vol voordracht, muziek en expositie.

Toegang: € 11,-
Toegang voor 1 persoon incl. bundel: € 26,-
Toegang voor 2 personen incl. (1) bundel: € 32,50
Prijs losse bundel: € 20,-
Prijs unieke beeldcollage (40x60cm): € 300,-

www.marcohoutschild.com

www.ropphilippi.nl

  19 maart 2022
  Deur open: 20:15 uur
  Aanvang: 20:30 uur
  de zaal
  Entree: € 11,00

Tickets   Event