Performance: Dit Is Geen Ondergoed Collectie - Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin

Performance: Dit Is Geen Ondergoed Collectie – Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin

do 23 september 2021

Tickets

Wat is vrouwelijkheid, en heeft deze categorie eigenlijk wel waarde?

Met een open blik onderzoeken ontwerpers en kunstenaars Guusje en Sarah vrouwelijkheid en de verschillende invullingen die dit begrip kan hebben.

Te midden van een decor opgebouwd uit objecten, animaties, sound design en andere delen van het proces van het project ‘Dit Is Geen Ondergoed Collectie’ voeren Guusje en Sarah sets van bewegingen uit. Dit gebeurt in en rondom elementen gemaakt van verschillende materialen, met als grootste object de “kinesfeer”: een tent-achtige sculptuur die verandert van vorm door interactie met bewegende lichamen. Het publiek kan door het decor lopen, alles van dichtbij bekijken, zelf dingen ontdekken en verrast worden door bewegingen en vormen die gecreëerd worden tijdens de performance, waardoor je wordt ondergedompeld in de eclectische wereld van ‘Dit Is Geen Ondergoed Collectie’.
Daarnaast geeft Masterstudente Gender Studies Heike de Wit vanuit haar expertise een lezing over vrouwelijkheid waarin zij bevraagt wat vrouwelijkheid is en kan zijn, en een extra dimensie geeft aan wat er te zien is.

De bewegingen zijn ontwikkeld in samenwerking met het performance collectief Merle | Mischke | Klee, het sounddesign is gemaakt door Muriel Louveau en Hubert Heutinck van de Arnhemse studio Supermassive heeft de animaties ontwikkeld.

  23 september 2021
  Deur open: 19:30 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: 10,00

Tickets