Peter Beets & Dasha Skorokhodova: "Bach Because"

Peter Beets & Dasha Skorokhodova: “Bach Because”

zo 20 november 2022

Tickets   Event

In een bijzonder programma brengt de zangeres DASHA drie grote culturen bij elkaar: Europese klassieke muziek, Russische poëzie en Amerikaanse jazz en blues. Prachtige gedichten van grote geesten als Pushkin zijn door Dasha naar het Engels vertaald en bieden ons een kijkje in de Russische ziel. De nieuwe teksten die zijn ontstaan combineert Dasha met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastiaan Bach, die in deze vorm nooit zijn uitgevoerd. Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes: Een spraakmakende voorstelling vol juweeltjes. Skorokhodova is een van de meest veelbelovende stemmen in de jazzwereld. Deze zangeres heeft in een sneltreinvaart een succesvolle carrière opgebouwd. Zo speelde ze onder andere op jazzfestivals in Amersfoort, Zoetermeer en Breda en trad ze op als speciale gast tijdens de beroemde “Monday Night at Birdland” in New York.

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een vaste schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets levert ongekend goed ontvangen jazz albums af, waaronder de meest recente ‘Beets meets Rosenberg, Tribute to Django Reinhardt’ en ‘Our LoveIs Here to Stay, Gershwin reimagined’

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  20 november 2022
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event