Peter en de Wolf - 2e voorstelling

Peter en de Wolf – 2e voorstelling

zo 15 december - 15:00 uur

Tickets

Als Peter met zijn eend en zijn kat de wijde wereld intrekt, kruist hij al snel het pad van de wolf, die allemaal lekkere hapjes ziet: wolf, wolf, hap, hap! Als de wolf toeslaat, besluit Peter het beest te vangen, maar dan moet hij wel zijn angst overwinnen. De instrumenten klinken als dieren en Frank Groothof vertelt het verhaal van Peter, een stoere jongen die van het ene avontuur in het andere rolt.

Peter en de Wolf van de Russische componist Prokofjev zou ieder kind gehoord moeten hebben: een meeslepend sprookje met fantastische muziek. Naast verteller Frank Groothof speelt een ensemble van jonge talenten onder leiding van Libia Hernández de muziek.

animatiefilm

Videokunstenaar Peter Claasen en tekenares José Vingerling hebben bij deze voorstelling een grappige animatiefilm gemaakt, waardoor het verhaal ook voor de kleinste kinderen toegankelijk wordt.

Frank Groothof

“Ik ben geboren op 14 februari 1947 en kom uit een gezin met elf kinderen. Mijn vader was kapper en mijn oudere broers gingen ook dat vak in, maar ik wilde iets met toneel en muziek. Misschien kwam het omdat we zondags altijd met m’n vader naar de kerk moesten waar hij meezong in het koor. We mochten dan boven op het balkon bij de zangers zitten. En ‘s middags zaten we thuis met de hele familie rond de radio te luisteren naar het operaprogramma Bel Canto. De verhalen die ik dan bij die prachtige muziek verzon waren waarschijnlijk de oorzaak: ik raakte verslingerd aan de operamuziek. M’n moeder zei nog “Frank ga nou een vak leren net als je vader, dan kan je later tenminste je brood verdienen”, maar ik ging dus naar het conservatorium waar ik 5 jaar als hoofdvak zang studeerde.

Bij het Werkteater zagen ze me in een musical spelen en ik werd gevraagd bij hen te komen spelen. Door Sesamstraat werd ik in bredere kring bekend en ik heb ook een aantal jaren meegespeeld in ‘Klokhuis’. De afgelopen 30 jaar maak ik met veel plezier muziektheater voor de hele familie en speel die in de grote theaters in Nederland en België.”

Frank Groothof (verteller)
Libia Hernández (dirigent)
Lev Bogino (viool)
Rodo Nijhoff (altviool)
Leon Westerweel (hobo)
Floortje de la Fosse (fluit)
Miguel Ayerra Ongay (klarinet)
Nuno Mourão (fagot)

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  15 december 2024
  Deur open: 12:45 uur
  de zaal
  Entree: € 23,50 inclusief pizzapunt

Tickets

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda