afgelast: Wouter Hamel

afgelast: Wouter Hamel

zo 15 november 2020

EERST ROCK, DAN JAZZ 

Wouter Hamel ( 1977) is ooit begonnen in rockbandjes. Pas tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leert hij jazz echt waarderen. Mentoren en vocalisten als Denise Jannah, Mark Murphy en Jon Hendricks inspireren hem zich verder als jazz-vocalist te ontwikkelen. De in Amsterdam woonachtige vocalist schrijft zijn liedjes zelf en zijn invloeden zijn divers.

JAPAN EN KOREA

Hamel heeft veel succes in Nederland en ver daarbuiten met zijn debuutalbum Hamel (2007). Zeker in Japan en Korea wordt hij op handen gedragen.

TWEEDE EN DERDE CD

Begin 2009 komt zijn tweede cd uit met de titel Nobody’s Tune. Op dit werkstuk is de muzikale variatie nog groter en hoor je invloeden uit de pop, klezmer en zelfs Caribische muziek. Ook tekstueel graaft Hamel wat dieper. Zijn derde album Lohengrin produceert hij zelf en word beschouwd als zijn meest persoonlijke plaat. De plaat bestaat uit pakkende songs en avontuurlijke arrangementen waarin de swing van de jazz en de rijkdom van de symfonische wereld samenkomen.

OPTIMIST

De zanger is een geboren optimist: ‘Het schrijven van songs is voor mij nog altijd geen therapie. Ik doe gewoon mijn werk. Zo benader ik het componeren ook. Sommige dingen zijn uit het leven gegrepen, andere zaken heb ik gewoon uit mijn duim gezogen.’

Sven Happel bassist

Thierry Castel pianist foto: Rob Hogeslag

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live

foto header: Milou van Hoof, styling: Marja Bennenbroek

 

  15 november 2020
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: €17,50 inclusief pizzapunt