Rembrandt Frerichs Desmond project met special guest Mitchell Damen

Rembrandt Frerichs Desmond project met special guest Mitchell Damen

zo 15 oktober 2023

Tickets   Event

Jasper Staps (alt saxofonist én leider van het Paradox Jazz Orchestra) en Rembrandt Frerichs zijn al meer dan 25 jaar van plan en mooie tribute te brengen aan Paul Desmond.
Het grote publiek kent hem vooral van Take Five met Brubeck. Die unieke swingende sax-sound is iets wat Jasper als geen ander kan en wat je nog maar weinig live hoort.

Ze hebben een 11-tal stukken opgenomen met een jonge honden  ritmesectie van Matheus Nicolaiewsky (die o.a. bij Trijntje Oosterhuis speelt) en drummer Mitchell Damen (een upcoming jonge maker uit Rotterdam)

Rembrandt Frerichs: Er is niets opwindender dan muzikale tradities van eeuwen om te zetten in één enkel moment: het improvisatie-nu.

‘Jazz, Westerse klassieke muziek en Midden-Oosterse muziek zitten diep geworteld in mijn systeem. Buitenlandse technieken drijven mijn zoektocht naar originele manieren van componeren. Ik hou ervan om rijke harmonieën en poëtische ritmes te laten botsen en samensmelten, bij voorkeur in fascinerende maten als 23/8 of 11/4.’

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  15 oktober 2023
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event