Remember Phil & Gary

Remember Phil & Gary

vr 2 februari

Tickets   Event

Remember Phil & Gary is in 2024 terug voor een tweedaagse ode aan Phil Lynott en Gary Moore. Eerst in Culemborg en één dag later in Weert. Voor de twaalfde (!) keer staat dit evenementen in het teken van de muzikale nalatenschap van de Ierse rockers Phil Lynott (1949 – 1986), Gary Moore (1952 – 2011) en hun gemene deler: de band Thin Lizzy. Beide mannen stierven veel te jong maar hebben een enorme muzikale nalatenschap nagelaten.

Geschiedenis

De allereerste editie werd in 2012 georganiseerd om de nalatenschap van Phil Lynott te eren met live muziek. Vanaf 2013 werd ook Gary Moore in het zonnetje gezet toen het evenement werd omgedoopt in ‘Remember Phil & Gary”. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme muzikale erfenis na (zowel solo als met Thin Lizzy) die na zoveel jaren nog steeds door miljoenen wordt beluisterd en nog altijd wereldwijd inspireert.

Twee bands

Het is de drie organisatoren (Peter Vleeshouwers, John van Empel en Erik Boter) weer gelukt om een tweetal bands te strikken. Bands die ieder op hun eigen manier invulling gaan geven aan het oeuvre van de twee mannen. Beide groepen spelen in zowel Culemborg als Weert.

Uit Ierland: Bad Reputation

Het is de organisatie gelukt om de succesvolle Ierse Thin Lizzy tributeband Bad Reputation binnen te halen. Trouwe bezoekers van Remember Phil & Gary kennen Bad Reputation nog van de editie van 2013. Dat de groep elf jaar later nog steeds actief is zegt genoeg over de kwaliteit die de mannen op het podium neerzetten. Dat ze afkomstig zijn uit het land van Phil & Gary draagt daarbij enorm bij aan de beleving. Met een set die naast de bekende hits ook zal verrassen!

Uit Nederland: Meryn Bevelander plays Gary Moore

Meryn is een jonge, getalenteerde Nederlandse gitarist. Hij maakt de podia onveilig met de rockband Sonic Whip en de bluesformatie Meryn Bevelander Band. In beide groepen vinden we zijn broer Florian op drums. Als grote fan van Gary Moore is Meryn vereerd om op Remember Phil & Gary te spelen.

OnStage

OnStage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Verwacht metal, rock, blues en goede tribute bands. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

  2 februari 2024
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 20,00 | early bird € 15,00

Tickets   Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda