Remember Phil & Gary

Remember Phil & Gary

vr 2 februari 2024

Tickets   Event

Remember Phil & Gary is in 2024 terug voor een tweedaagse ode aan Phil Lynott en Gary Moore. Eerst in Culemborg en één dag later in Weert. Voor de twaalfde (!) keer staat dit evenementen in het teken van de muzikale nalatenschap van de Ierse rockers Phil Lynott (1949 – 1986), Gary Moore (1952 – 2011) en hun gemene deler: de band Thin Lizzy. Beide mannen stierven veel te jong maar hebben een enorme muzikale nalatenschap nagelaten.

Geschiedenis

De allereerste editie werd in 2012 georganiseerd om de nalatenschap van Phil Lynott te eren met live muziek. Vanaf 2013 werd ook Gary Moore in het zonnetje gezet toen het evenement werd omgedoopt in ‘Remember Phil & Gary”. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme muzikale erfenis na (zowel solo als met Thin Lizzy) die na zoveel jaren nog steeds door miljoenen wordt beluisterd en nog altijd wereldwijd inspireert.

Twee bands

Het is de drie organisatoren (Peter Vleeshouwers, John van Empel en Erik Boter) weer gelukt om een tweetal bands te strikken. Bands die ieder op hun eigen manier invulling gaan geven aan het oeuvre van de twee mannen. Beide groepen spelen in zowel Culemborg als Weert.

Uit Ierland: Bad Reputation

Het Ierse Bad Reputation hadden we in 2013 al eens op Remember Phil & Gary en diegenen die daar bij waren, weten vast nog wat een feest dat was. Elf jaar later is de band nog steeds alive and kicking! De mannen komen van hetzelfde eiland als Phil & Gary en delen alleen al daarom hun gevoel voor  humor. Speciaal voor de twee Remember Phil & Gary concerten komt de band over uit Dublin en zullen op ons podium Thin Lizzy nummers ten gehore brengen die qua sound dicht bij de originele uitvoeringen liggen. Uiteraard zullen de krakers voorbij komen en wie weet ook nog wel een track die je niet verwachtte. Laat je verrassen!

Uit Nederland: Meryn Bevelander plays Gary Moore

BIO MERYN BEVELANDER PLAYS GARY MOORE

“Blues is écht gevoel, daar zit leven in”, “Ik wordt helemaal blij als ik met één enkele noot iemand weet te raken”. 

“Gary Moore is daar heer en meester in. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst de eerste noten van ‘Still Got The Blues’ hoorde en ik meteen verkocht was. Het gevoel, de tone, de sustain. Het snijdt door je ziel. Elke noot wordt gespeeld met energie, passie en attitude. Gary Moore raakt mij.”

De jonge bluesgitarist Meryn Bevelander, 19,  staat al sinds zijn 10de op de kleinste en grootste podia van Nederland.
Tot aan de coronapandemie was de Meryn Bevelander Band al goed voor zo’n slordige 150 shows in binnen- en buitenland waaronder ook supports voor o.a. Leif de Leeuw, Laurence Jones, de Amerikaanse bluesgigant Albert Cummings, en onlangs nog Henrik Freischlader. Naast deze shows speelde hij ook op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Rosblues, Kwadendamme, Texel Blues en in België op het prestigieuze Delirium Blues.

Hij won al in 2015, als 11-jarige, de publieksprijs tijdens de Sena Young Talent Guitar Awards en speelde hij samen met Douwe Bob in de Groningse Oosterpoort. Meryn studeert gitaar aan het Conservatorium Codarts in Rotterdam en maakt momenteel de podia onveilig met de Meryn Bevelander Band en met de alternatieve rockband SONIC WHIP.

Meryn Bevelander plays Gary Moore line-up:
Meryn Bevelander: gitaar & vocals.
Florian Bevelander: drums
Kevin Clerence: bass Sander Poleij: toetsen

Muzikaal Feest

De komende maanden zijn we druk bezig met de promotie rondom de evenementen, het laten ontwerpen en maken van de nieuwe merchandise en misschien ook nog wel met een muzikale verrassing. Met ons weet je het tenslotte  maar nooit. Dat het weer twee feesten gaan worden, staat hoe dan ook vast!

20.00 uur zaal open voor publiek
20.30 uur Merijn Bevelander Band
21.45 uur ombouw
22.00 uur Loterij
22.15 uur Bad Reputation
23.45 uur afsluiting

OnStage

OnStage van de Gelderlandfabriek is switching gears! Verwacht metal, rock, blues en goede tribute bands. Kom je deze nieuwe versie proeven? Je drankje staat koud!

  2 februari 2024
  Deur open: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 20,00 | early bird € 15,00

Tickets   Event