Remember Phil & Gary

Remember Phil & Gary

vr 3 februari 2023

Tickets   Event

Elfde editie

Nadat de jubileumedities na uitstel door Coronamaatregelen dit jaar in september plaatsvonden, zijn we voor de elfde editie weer terug op onze vertrouwde plek op de kalender: het weekend van 3 en 4 februari 2023 zal weer in het teken staan van Phil Lynott, Gary Moore en Thin Lizzy.
Het evenement Remember Phil & Gary, de eerste editie vond plaats in 2012, is opgezet door Peter Vleeshouwers als eerbetoon aan zanger/bassist Phil Lynott en vanaf 2013 ook aan meestergitarist Gary Moore. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme erfenis aan tijdloze muziek na (met Thin Lizzy maar ook solo) die miljoenen mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd en dat nog steeds doet.

Twee topbands

Om de muzikale erfenissen van beide legendes te eren staan er in Culemborg en Weert twee geweldige bands op het podium. Allereerst is dat Thin Lizzy Sessions; een Thin Lizzy coverband rond meestergitarist en -songwriter Mick Hup (onder meer bekend van de band Definition of Madmen en zijn eigen soloproject Chemical Butterfly). Thin Lizzy Sessions was in 2022 tijdens Remember Phil & Gary alleen in Culemborg te zien maar zal deze editie op beide locaties laten zien wat ze kunnen. Verwacht een Thin Lizzy set met verschillende tracks die al even niet meer live te horen zijn geweest!

 

De tweede band die (ook beide avonden) te zien zal zijn is, op veler verzoek, de Gary Moore Tribute Band. Deze mannen rondom nog zo’n snarenwonder Marcel Coenen (o.a. Ayreon) hebben we eerder te gast gehad tijdens ons event dus we weten dat ze de zaal compleet op de kop kunnen zetten. Coenen en zijn collega’s zullen Gary Moore weer helemaal in de spotlights zetten en daarbij zijn hele oeuvre belichten.

foto: Rob Sneltjes

Twee avonden

Net als de vorige drie edities zijn er ook nu weer twee Remember Phil & Gary avonden. Elke van de twee locaties heeft zo zijn eigen sfeer. De altijd bomvolle Bosuil in Weert staat garant voor een groot muzikaal feest. Dit jaar kan er gelukkig ook weer in het midden van het land genoten worden van de muziek van Thin Lizzy en Gary Moore. In de prachtige, direct aan het station gelegen locatie de Gelderlandfabriek in Culemborg kan bovendien voor aanvang genoten worden van een heerlijk diner en/of een bijzonder glas bier of whiskey.

  3 februari 2023
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  de zaal
  Entree: € 20,00 | aan de deur: €23,00

Tickets   Event