online: Saskia Törnqvist in gesprek met Femke Huizinga, Ineke Geleijns en Izhar Elias

online: Saskia Törnqvist in gesprek met Femke Huizinga, Ineke Geleijns en Izhar Elias

zo 9 mei 2021

Tickets

De Preek & Pint op ’t Pleintje lezing wordt deze keer live gestreamed vanaf het Pleintje in de Gelderlandfabriek. In het kader van 5 jaar de Gelderlandfabriek is deze lezing niet alleen gewijd aan muziek maar ook met muziek!

Musicologe en publiciste Saskia Törnqvist (docente aan Conservatorium Amsterdam) interviewt drie in Culemborg wonende musici, allen bekende gezichten in de fabriek. Saskia Törnqvist werkte onder andere 10 jaar als vast inleider bij het Nederlands Blazers ensemble. Ze zal met de musici spreken over het afgelopen jaar waarin werken en spelen voor publiek veelal onmogelijk was. Hoe zijn zij als professionele musici deze periode doorgekomen? Wat heeft het gebracht aan inspiratie of nieuwe mogelijkheden? Naast het gesprek is er ook ruimte voor de muziek.
Saskia gaat in gesprek met: 

Femke Huizinga, barok en altvioliste bij o.a. De Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna. Eveneens oprichtster van het Arcade Ensemble en in bezit van een master in de filosofie.

Ineke Geleijns, pianiste, docente met een brede uitvoeringspraktijk als pianiste, koordirigente en workshopleider. Ineke is werkzaam bij Nationale Opera & Ballet

Izhar Elias, een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Izhar werkte als solist bij tal van grote orkesten en heeft een eigen barok ensemble: Cordevento. In januari van dit jaar verscheen zijn laatste album met Franse barokmuziek: “Le Plaintif”.   

Preek & Pint op ’t Pleintje is de titel van een serie scherpzinnige en actuele lezingen. Elke maand een andere spreker. Elke maand een ander thema. Centraal staat de zoektocht naar “zingeving” in deze enerverende en soms ook verwarrende tijd. Tijdens elke lezing krijgt u als publiek volop de kans om vragen te stellen en mee te discussiëren over de aangesneden thema’s. Een bezoek aan de Preek & Pint lezingen levert voer voor de geest en stof tot nadenken. Zeker genoeg om onder het genot van een pint door te praten.  

De livestream start op zondag 9 mei om 16.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Je ontvangt een half uur voor de start van de stream een link.

foto header: Madara Parma

  9 mei 2021
  Deur open: 15:30 uur
  Aanvang: 16:00 uur
  thuis vanuit de luie stoel
  Entree: € 5,00

Tickets