SMANDEM.

SMANDEM.

zo 18 september 2022

Tickets   Event

Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat ongelooflijke vaardigheden en een ruimdenkende benadering ervoor zorgen dat genre-onderscheidingen vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door onder meer Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook Travis Scott en Drake, produceert het vier vrienden sterke collectief een geluid dat diep geworteld is in de jazztraditie, maar dat zich nergens toe beperkt. Stijlgrenzen of formele etiquette. Ze streven vooruit en onderzoeken manieren om hun delicate vaardigheden te combineren met hedendaagse populaire muziek. Met een sterke vriendschap als kern, accelereert hun dynamische liveshow moeiteloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels van dichte ritmes en felle improvisatie.

SMANDEM. is een jonge, vierkoppige band die een frisse variant van jazz maakt met invloeden van R&B, soul en hiphop. Tijdens hun energieke, uptempo liveshows bestaat hun setlist uit zowel eigen composities als gemoderniseerde versies van bestaande jazzstukken. De band wordt gevormd door Rafael Sinay (gitaar), Aäron Bouwman (basgitaar), David Nino van der Grinten (toetsen) en Kick Woudstra (percussionist).

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

  18 september 2022
  Deur open: 14:15 uur
  Aanvang: 14:30 uur
  de zaal
  Entree: € 22,50 inclusief pizzapunt

Tickets   Event