Snackbar the Ambassador

Snackbar the Ambassador

do 18 augustus 2022

Tickets   Event

Onder de naam ‘An evening at The Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Met een gevarieerde programmering waarbij het experiment wordt opgezocht. 1 of 2 optredens per avond, dichtbij het publiek, die plaatsvinden op het indoor ‘pleintje’ tussen de ateliers. De Perifeer is gevraagd als gastprogrammeur op deze avontuurlijke avonden. Dit keer komt Snackbar The Ambassador ons het hoofd op hol brengen. Feest!

Snackbar The Ambassador is het alter ego van de Duitse multidisciplinaire beeldend kunstenaar, muzikant en radiopresentator Matthias König, gevestigd in Den Haag. Zijn muziek kan het best worden omschreven als een zeer explosief mengsel van gedeconstrueerde folklore, elektronische beats en space exploraties, opgehitst met een gezonde snuf krautrock, psychedelische cumbia, dub en andere geestverruimende multiculturele geneugten die resoneren in Ruimteschip Aarde. Vertederend, lelijk, aantrekkelijk, schurend, meeslepend en bespottelijk tegelijk. Gekleed in uitgebreide kostuums bedient deze eenmansband een reeks samplers, drummachines, synthesizers, snaar- en percussie-instrumenten om ontwrichtende maar aanstekelijke en zeer dansbare live optredens te creëren.

In december 2020 bracht hij zijn eerste dubbelsingle Elke Dag Vakantie en Komkommertijd uit op het Esc.rec. label. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste album dat eind 2022 uitkomt bij hetzelfde label.

 

De avond wordt afgesloten door Jehudi van Dijk, die ons trakteert op het beste van de jaren 90. En welja, misschien is Meneer De Perifeer ook van de partij. Bier en naked tosti ontbreken natuurlijk ook niet. Al met al geen avondje om stil te zitten dit keer.

 

An Evening at the Factory is mede mogelijk gemaakt door:

 

  18 augustus 2022
  Deur open: 19:45 uur
  Aanvang: 20:00 uur
  het pleintje
  Entree: € 10,00

Tickets   Event